Help! - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Builders Corner

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-04-2013, 10:36 AM   #1
Newb
 
Takeyourtopoff32's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Help!

Okay so my yj squeaked when you started it and the lights would dim so I thought it was the alternator so I toke it off ad got it tested and it tested fine so I got a new belt and went to put the alternator back on it and one of the wires come off the harness and sparked of the frame well I got it all hooked back up and went to start and it won't start unless you pump the gas and keep it idling and as soon as you let off the gas it dies well tried to drive it and just spits and sputters can't figure out what it is any help?

Takeyourtopoff32 is offline   Quote
Old 03-04-2013, 08:43 PM   #2
Newb
 
Jshep42's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 11
I know this is probly not connected but my YJ had the same kind of issue and I had a bad map sensor once and a bad throttle position sensor, either one will make them run like crap

Jshep42 is offline   Quote
Old 03-04-2013, 10:38 PM   #3
Jeeper
 
WGHyrum's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Colorado
Posts: 202
My 95 YJ with a 4 cylinder would occasionally squeak and dim the lights. Adjusting a belt tensioner fixed it. Might not help, but it might.
I don't see how a belt problem could cause it to run badly, but I'm more experienced in diesel engines.
__________________
[]|||||||[]
Putting on a coat is better than putting on my soft top.
WGHyrum is offline   Quote
Old 03-05-2013, 06:45 AM   #4
Newb
 
Takeyourtopoff32's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Yea that's what's I fried when I sparked that wire replaced it and she runs fine now! Thanks for the help guys!
Takeyourtopoff32 is offline   Quote
Old 03-05-2013, 08:14 PM   #5
Newb
 
Jshep42's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 11
No prob. Did both the tps and map get fried?
Jshep42 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:37 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC