charging system failure / guage cluster - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > WF Local > WF Local Forums for Your Region and State > Canada Jeep Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-03-2013, 10:19 PM   #1
Jeeper
 
REDZILLA's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 66
charging system failure / guage cluster

Hey all. Have a 99 TJ . One day the cluster of gauges all went wack. Gas empty, and oil/alt max'd. Was still able to drive for a few hours. Later that night with the headlights on it died. was able to boost it for about 100m but it failed again. I can charge the battery and it holds the charge but dies again soon. My first thought was a alternator/ battery issue. Got alternator and battery tested, and both pass. i was confused. So i brought it to the shop, he tested again, both passed. The did a diagnostic and a code came up about battery ambient temp. Any ideas what thats about? Also the ground was tested and it was ok. So we have started thinking its a ECM issue. ? My mechanic suggested a external regulator for the alt to bypass the ECM. But the gauges may be wack. If anyone has had these problems or could help me out, i'd appreciate it.

I neeeeed my jeep back on the road soon.

REDZILLA is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC