I need help not sure what the issue is - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > General Jeep Discussion

Join Wrangler Forum Today

Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-21-2012, 12:35 AM   #1
Firetrucks and jeeps's Avatar
Join Date: Mar 2012
Location: New Mexico
Posts: 9
I need help not sure what the issue is

Light I need some help here I've got a 98 TJ with the 4.0 and I'm havin some problems but not sure where to start first so I'm gonna try and describe it the best I can
When I start up the jeep it idles fine when I put it in drive and start down the road it gets like 100 yards and starts losing power and then just gets more and more gutless and then starts spitting and sputtering until it finally dies unless I let off the gas or put it in neutral then if I give it gas in neutral it almost sounds like it dropped cylinders and/or compression but if I put it in drive and let it idle it's fine until I give it has again so I'm completely lost here the fuel pump is brand new and the throttle body was cleaned out really well I haven't checked the spark plugs yet but I don't even know if Rhys even a factor I haven't had time to check the fuel filter either so it may be that or a buddy told me about the "coils"?? I'm soo lost at this point I don't even know where to begin and it didn't start until around 10:00 pm cmt on the 19th and I had gotten gas about 3 hours prior to this happening but I can't even make it to a gas station to see if t just had bad gas do please help me out thanks!

OllllO JEEP the toughest 4 letter word on wheels!
Firetrucks and jeeps is offline   Quote
Old 03-21-2012, 01:21 AM   #2
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
the Kolector's Avatar
Join Date: Apr 2011
Location: Louisville, Ky
Posts: 2,894
That could be a tough one. Could be a fuel pump or injectors. I had a camaro years ago that the catalytic converter got stopped up and restricted the flow so it wouldn't go past a certain speed and would die if I let off the gas. Hope someone else on here has already had to fix a similar issue so they can at least give you a place to start. Good luck!

You Are The Result of 3.8 Billion Years of Evolutionary Success. Act Like It.
the Kolector is offline   Quote
Old 03-21-2012, 12:45 PM   #3
Join Date: Mar 2012
Posts: 17
My wife had a mustang that did this and it ended up being one of the plug wires made contact with the manifold and melted a little bit. Guess it was grounding out. Replaced the plug wires and worked just fine.
sprubi05 is offline   Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what's an easy way to change the pinion seal brandon217 General Jeep Discussion 5 04-17-2012 01:16 AM
The wife finally did it Phobos Off-Topic 39 03-22-2012 10:11 PM
Help getting in mraybrake TJ General Discussion Forum 18 03-22-2012 03:50 PM
Need new frame help General Jeep TJ General Discussion Forum 14 03-22-2012 12:14 AM
What is this d44 or d35 TjWranglerMan TJ General Discussion Forum 8 03-20-2012 11:49 PM

Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC