Need help with fuel problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > General Jeep Discussion

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-19-2010, 06:56 AM   #1
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Need help with fuel problem

Hello all

First of all,..sorry if I posted in wrong forum, I'm not familiar with this site,(moderator please move to appropiate forum if need be).

A friend of mine owns a 1995 Wrangler,..2.5 liter, and it has been sitting for a few years in her garage. She asked me to help her get it up and running again,..so I charged the battery,..added some fresh gas to the tank,..and after a few seconds of cranking it fired right up and runs good. I drove it around her back lot for a few minutes...clutch and trans and everything works just fine.

The next morning, the battery was dead, wouldn't hold a charge, so I replaced the battery.

Here's the problem. After replacing the battery, it won't start,..getting no fuel. It will start with a little squirt of starting fluid, then die.What the heck happened, did I short something out? The key was in the off position when I replaced the battery. I have checked all the fuses in the fuse/relay box directly in front of the battery, they are all good. I assume one of those relays is the fuel pump relay, but none are marked, and they all have the same number on them. Can someone tell me how to identify which one is the fuel pump relay?

Also,..now the fuel gauge is pegged all the way to above full..even with the key off..does that mean the fuel pump itself is bad? Can someone please advise as to what my next step should be? Thanks to anyone who can help.

Maurie

Maurie is offline   Quote Quick Reply
Old 03-20-2010, 02:33 AM   #2
Newb
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
It's probably the fuel pressure regulator. I just bought a '98 Sahara that would take like 15 strokes before the engine would turn. Got my mechanic to fix it and now it runs fine, and it had a similar situation (was sitting for a year or so).

Flatepiece is offline   Quote Quick Reply
Old 03-20-2010, 06:17 AM   #3
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Ok...I'll check the fuel pressure regulator,..but as of right now I am getting no pressure at all. Where is the pressure regulator located?

P.S. I found and replaced the fuel pump relay with no results.
Maurie is offline   Quote Quick Reply
Old 03-25-2010, 07:01 PM   #4
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Ok,..I've replaced the fuel pump,the fuel pump relay,and the fuel filter...checked the fuse,..and it still won't run. With the fuel filter off, I turned the key on...fuel pump did not pump. I'm getting no voltage to the pump. Fuel gauge is still pegged all the way above full. I thought for sure the new fuel pump would remedy the problem,..because after I pulled the old pump out I put 12 volts to it and it did nothing. I tested the new one before putting it in and it ran just fine. Is it possible it's the ignition switch?

Anyone had this problem before?...
Maurie is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
Newbie with fuel problem, need advice cyclebender YJ Tech Forum 7 05-30-2011 10:08 PM
fuel or electrical problem?? epop2357 YJ Tech Forum 7 03-24-2011 11:04 AM
Fuel Pressure Problem? Rigerator YJ Tech Forum 7 05-18-2009 09:02 AM
TJ Error codes khenderson TJ Tech Forum 3 08-19-2005 12:36 AM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 10:00 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC