Oil pressure issue - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > General Jeep Discussion

Join Wrangler Forum Today

Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-23-2014, 08:35 PM   #1
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
Oil pressure issue

I am amazed at the number of posts with the same problem I have with my oil pressure. Even after replacing the oil pressure switch, changed oil and replaced the filter, the reading goes from "0" to 40, back down to zero. Makes a difference whether it is in gear (manual), in neutral or just idling. Other than replacing the oil pump, what else could it be? Could the gauge itself just be bad. No one that I find has ever posted the final remedy.

Merritt is offline   Quote
Old 01-24-2014, 08:03 AM   #2
Mowrangler's Avatar
Join Date: Jun 2013
Location: Tampa Fl.
Posts: 1,728
Make sure you got the right oil pressure switch, ones for an idiot light and ones for a gage are different. You could also have a defective one. After that look at the gage itself and the pc strip in the gage cluster.Not all situations have the same remedy we can only post things to look for.
95 YJ 2.5 5 speed 33" Mud Rovers SOA
A frustrating WORK IN PROGRESS
Mowrangler is offline   Quote

general discussion , tj technical question

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC