ECM \ Electrial Malfunction - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-26-2011, 03:00 PM   #1
Jeeper
 
Petey_Mack's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indianapolis IN
Posts: 22
ECM \ Electrial Malfunction

ran into the post office for a quick minute. came out and started up the Jeep (2010 JK Unlimited Sahara 5k miles) and the wipers came on, but the switch was OFF. i shut off the jeep then stared it again, same thing. shut it off waited a minute then turned the key up, wipers were back to wiping. i played with the wiper switch, turned the key on and off, then a couple more times. then kinda gave up. started it up, put it in gear then the instrument panel cycled and dinged, and the wipers quit (back to working with the switch).
i realized that the instrument panel had not cycled the previous several starts while i was having the wiper issue.
so what the heck, is there a ECM or electrial issue with my Jeep?
oh and there was an issue with the radio a couple of weeks ago, thought that was a fluke. but now not so sure.
if the radio screws up, now the wipers, whats next and will I know if various items connected to the ECM and c-bus electrial system will work when needed?

Petey_Mack is offline   Quote Quick Reply
Old 02-28-2011, 06:02 PM   #2
Jeeper
 
Petey_Mack's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indianapolis IN
Posts: 22
Anyone???

Petey_Mack is offline   Quote Quick Reply
Old 02-28-2011, 06:43 PM   #3
Just a kid at heart...

WF Supporting Member
 
seadog's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Almost where I belong...
Posts: 14,138
I had an issue with the wipers at about 500 miles. Used them for a little rain storm. Got home, turned them off and sat in Jeep waiting for a lull in storm. Noticed that wipers cycled every 30 seconds, in the off position. Fiddled with it a few minutes, no change. Took to dealer the next morning, and they replaced wiper switch column. Haven't had a problem since. 7000 miles later.

If you are concerned about ECM/ECU, you can do 1 of 2 things. Disconnect the - battery terminal for at least 30 minutes and it should reset to default settings. You will probably lose your radio settings, etc. Or find the ECM/ECU (I don't know where it is in a JK, usually up high on the passenger side of interior firewall) and there should be a reset button on it. Basically, a hard reboot. You won't lose your radio settings this way, but the battery terminal way is easier.

Your choice.
__________________
Brian



I tried to be good, but I got bored...
seadog is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Malfunction Indicator Lamp rambone TJ General Discussion Forum 9 04-03-2014 09:46 AM
Has This Malfunction Happened To Anyone Else? RenoosRemoob JK Tech Forum 4 11-17-2013 10:50 PM
Air conditioner/heater malfunction sba55 TJ Tech Forum 1 02-01-2011 06:22 PM
T-stat Malfunction??? mcoh1030 TJ Tech Forum 7 08-03-2010 11:37 AM
Jeep Wrangler Sport 03 Cluster Malfunction. Nano TJ Tech Forum 2 08-26-2009 08:44 PM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC