In dash brake light wont turn off! - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-15-2014, 06:44 PM   #1
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
In dash brake light wont turn off!

E-brake is off, brake fluid is full, no leaks, brake lines we're flushed and bleed. new brake pads and calipers. Light still will not go off!
Jantonio45 is offline   Quote
Old 08-15-2014, 06:51 PM   #2
Supporting Member

WF Supporting Member
 
jkjeeper06's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3,919
jkjeeper06 is on a distinguished road
Disconnect the battery for 30 min to reset the computer

__________________
"You didn't buy it to look at it!"
2000 TJ Solar yellow, 3.73, 178k, limited slip D44
2012 GMC sierra crew cab--Daily Driver
2008 jk X 6spd Red Rock---Sold and missed
jkjeeper06 is offline   Quote
Old 08-15-2014, 06:51 PM   #3
Jeeper
 
jelli79's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Saskatoon, Sk.
Posts: 94
jelli79 is on a distinguished road
Could be a bad fluid level sensor in the reservoir
jelli79 is offline   Quote
Old 08-15-2014, 07:01 PM   #4
kik
Jeeper
 
kik's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8,296
kik is on a distinguished road
Also check the parking brake switch if the battery disconnect doesn't re-set it. It's located on the parking brake lever.
kik is offline   Quote
Old 08-15-2014, 07:01 PM   #5
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
I've disconnected the battery but nothing.
Jantonio45 is offline   Quote
Old 08-15-2014, 07:09 PM   #6
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
I can seem to find this switch on the parking brake lever.
Jantonio45 is offline   Quote
Old 08-15-2014, 07:12 PM   #7
kik
Jeeper
 
kik's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8,296
kik is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jantonio45 View Post
I can seem to find this switch on the parking brake lever.
2Overview.jpg Photo by ronjenx | Photobucket

You can see it on the right where it makes contact.
kik is offline   Quote
Old 08-16-2014, 12:57 AM   #8
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
Still nothing. So I'm thinking about replacing the master cylinder
Jantonio45 is offline   Quote
Old 08-16-2014, 02:46 AM   #9
Jeeper
 
Tweak's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Whidbey Island, WA
Posts: 5,397
Tweak is on a distinguished road
the brake light would be blinking in drive if it were the Ebrake, I'm sure 6 speeds would as well. gotta be the reservoir.
Tweak is offline   Quote
Old 08-19-2014, 11:22 PM   #10
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
Ok so I replaced the master cylinder,Reservoir, and sensor. Then reset the computer by the brake light still comes on
Jantonio45 is offline   Quote
Old 08-19-2014, 11:38 PM   #11
Jeeper
 
jelli79's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Saskatoon, Sk.
Posts: 94
jelli79 is on a distinguished road
Wiring problem?
jelli79 is offline   Quote
Old 08-19-2014, 11:42 PM   #12
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by jelli79 View Post
Wiring problem?
That could be it, but I wouldn't know where to start
Jantonio45 is offline   Quote
Old 08-20-2014, 03:31 AM   #13
Jeeper
 
Tweak's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Whidbey Island, WA
Posts: 5,397
Tweak is on a distinguished road
instead of spending all that money on parts you could have just disconnected the switch and used a jumper to figure out if that was the problem
Tweak is offline   Quote
Old 08-22-2014, 06:57 PM   #14
Jeeper
 
Jantonio45's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Jantonio45 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Tweak View Post
instead of spending all that money on parts you could have just disconnected the switch and used a jumper to figure out if that was the problem
Wires all seem to be working fine, I disconnected the switch and it's fine

Jantonio45 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:01 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC
Back

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner