Odometer not counting - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-18-2014, 07:36 AM   #1
Just a dude.. with a Jeep

WF Supporting Member
 
Granite Rooster's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: J'ville, Alabama
Posts: 338
Odometer not counting

After installing lift/tires, my odometer doesnt count unless I press the reset button. It will then jump ever how many miles I've driven and count normal. Any suggestions? I've tried the 10 minute battery disconnect..

__________________
'14 Granite JKU Sahara
What I've done here:http:// http://www.wranglerforum.com...ad-565185.html
Granite Rooster is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 08:56 AM   #2
Jeeper
 
Kevlars's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 539
Lift has nothing to do with that. Stealership time

__________________
------------------------------------------------------------
JKUR 2013,Teraflex 3 inch Lift,Teraflex Full 8 adj. arms
Elka Springs,Teraflex Front Monster Track bar,AEV Heat Reduction Hood,AEV Snorkel,SY-Clone Pre-Filter, AEV Front and Rear bumpers, Warn Zeon 10-S Winch, BFG 35 inch tires.
Kevlars is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 09:03 AM   #3
Race Car Dave

WF Supporting Member
 
NFRs2000NYC's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: NYC
Posts: 6,940
Did you reprogram your ECU to account for new tires? Does your speedo work?
NFRs2000NYC is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 09:12 AM   #4
Just a dude.. with a Jeep

WF Supporting Member
 
Granite Rooster's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: J'ville, Alabama
Posts: 338
No recalibration. Speedo still works.

Didn't think the lift would do that. Was just hoping I didn't stretch anything out during the install.
__________________
'14 Granite JKU Sahara
What I've done here:http:// http://www.wranglerforum.com...ad-565185.html
Granite Rooster is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 09:26 AM   #5
Race Car Dave

WF Supporting Member
 
NFRs2000NYC's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: NYC
Posts: 6,940
Thats weird. I'd have to agree that it's dealer time.
NFRs2000NYC is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 09:42 AM   #6
Tire Expert

WF Supporting Member
 
TurkTTR's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: South Bend, IN
Posts: 336
Speedo works, Odo doesn't? Drive it 30 or 40 thousand miles, then get it fixed!
Wait, that would count as fraud. Don't do that.
__________________
2014 JK Rubicon
ANVIL
2 Doors, 3 pedals, soft top

Build thread: http://www.wranglerforum.com/f314/tu...ml#post7091657
TurkTTR is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 10:27 AM   #7
Jeeper
 
The Man In Black's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Rockford
Posts: 234
It wouldn't be fraud if your were always to busy to have it looked at I would consider it a blessing lol
The Man In Black is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 10:54 AM   #8
Jeeper
 
dukedallas's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Newburgh, NY
Posts: 1,129
Get it fixed, you dont want it showing up as a milage issue on a future carfax etc...
__________________
True Evolution! YJ 91 Wrangler -> TJ 02 Wrangler Sport -> JK 12 Wrangler Rubicon
.________
/l_|,[_____],
l--|--L --OlllllllO-
()_)()_)--o--)_)
dukedallas is offline   Quote Quick Reply
Old 03-18-2014, 03:07 PM   #9
Just a dude.. with a Jeep

WF Supporting Member
 
Granite Rooster's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: J'ville, Alabama
Posts: 338
It'll count the miles if i press the reset button. Then after that they go up as normal.
Example:
Starting mileage is 5000. Drive 5 miles and it does nothing. Press reset and it jumps to 5005 and counts up as normal after..

Either way, headed to the dealer Friday..
__________________
'14 Granite JKU Sahara
What I've done here:http:// http://www.wranglerforum.com...ad-565185.html
Granite Rooster is offline   Quote Quick Reply
Old 03-20-2014, 07:59 PM   #10
Just a dude.. with a Jeep

WF Supporting Member
 
Granite Rooster's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: J'ville, Alabama
Posts: 338
Figured out the problem.. I guess.

After upgrading wheels and tires I lowered the tire pressure to 30 for daily driving which threw my TPMS.. apparently that caused the problem. Decided to air back up to normal today just to see.. voila!! Now I gotta wait on my Flashcal to come in so I can air back down and reset the TPMS...

Already had appt with dealer tomorrow... oh well, guess I'll get that free oil change.

__________________
'14 Granite JKU Sahara
What I've done here:http:// http://www.wranglerforum.com...ad-565185.html
Granite Rooster is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC