1999 Jeep TJ Electrical Problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-14-2010, 11:29 AM   #1
Newb
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
1999 Jeep TJ Electrical Problem

My gas gauge, speedometer, and oil pressure gauge all quit working at the same time. The speedometer doesn't register anything, the oil pressure peg is high, and the gas gauge registers as empty. Does anybody have any ideas as how to persue this problem? Thanks.

jeep1999 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-14-2010, 02:07 PM   #2
Nerf gun assassin

WF Supporting Member
::WF Administrator::
 
distortedtj's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: yep right there.
Posts: 21,267
Send a message via Yahoo to distortedtj
Yep, the connector to the gauge cluster isn't making great contact...common issue with some.

Just pull the cluster out and clean the contacts well and make sure they are connected well.

distortedtj is offline   Quote Quick Reply
Old 08-14-2010, 05:39 PM   #3
Drives by Braille

WF Supporting Member
 
AzTJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: For-8-Oh!
Posts: 13,621
What year is your TJ? The speedo should always register because it's cable driven... unless it's newer and it's electronically controlled.
AzTJ is offline   Quote Quick Reply
Old 08-14-2010, 06:14 PM   #4
Jeeper
 
monkeee2002's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Western Idaho
Posts: 1,468
The Speedo on the 99 TJ is not connected to a cable.
When you pull the cluster, you'll see two sets of 8 (maybe ten, I wasn't paying that much attention) pins each on the back of the cluster.
(I had mine off today)
__________________
" ... Nobody said it was a good plan. It's like somebody went through an actual strategy and replaced every instance of the word 'tactical' with 'balls out.' ... "

monkeee2002 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-28-2014, 08:12 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Apr 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 34
1999 TJ electrical problem

Where is the cluster connector for the gages ?
hobiecat is offline   Quote Quick Reply
Old 01-28-2014, 08:48 AM   #6
Jeeper
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 314
Pull the gauge cluster out (it's very easy). It is one piece and to get at it you have to remove the windshield defroster vent cover, the plastic panel under the steering wheel may have to come off also. It's pretty self explanatory once you start on it. once you have accessed and removed all of the screws around the gauge cluster it simply pulls straight out. There will be two plugs behind it. Hit them with some electrical contact cleaner, and very carefully bend the pins in so the make better contact with the other end of the plug. Put dab of dielectric grease on the connector and replace the gauge cluster only. Turn the engine over and see if that fixed it before reassembling entire dash. This is a very common issue for TJ's.

However on mine, it did the exact same thing but it was a dirty mud filled relay behind the glove box.
BurlySoldier is offline   Quote Quick Reply
Old 01-28-2014, 10:39 AM   #7
Jeeper
 
Join Date: Jan 2012
Location: graeagle,ca
Posts: 27
my 99 did the same thing. I did the same, it was real dirty and worked its way out a little

minerjoe01 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
First jeep problem... jspeer1130 JK General Discussion Forum 4 05-05-2010 07:33 AM
Jeep WJ hard accelerating problem oujea General Jeep Discussion 0 05-02-2010 05:33 PM
electrical problem...help!!! evas98tj TJ Tech Forum 3 10-10-2008 10:18 PM



» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:39 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC