2.5L tech question - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-20-2009, 11:07 PM   #1
Newb
 
CBlackburn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Coachella Valley
Posts: 9
CBlackburn is on a distinguished road
2.5L tech question

New member looking for help. 2000 2.5L will not keep running. Starts no problem and no engine light on at all but dies after only a few seconds. Looking for assistance.
CBlackburn is offline   Quote
Old 04-21-2009, 11:48 AM   #2
Jeeper
 
jwm1986's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Evansville, IN
Posts: 1,026
jwm1986 is on a distinguished road
First thing that would make me think of is the fuel pump or some kind of blockage. There is usually a small valve on the fuel rail, try pressing it in like your letting air out of a tire when it dies and see if it has good pressure still...

Any other ideas people?

__________________
2010 JKUR
jwm1986 is offline   Quote
Old 04-22-2009, 09:12 PM   #3
Newb
 
CBlackburn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Coachella Valley
Posts: 9
CBlackburn is on a distinguished road
Thanks for the reply. Been there. Always had good fuel pressure but replaced the fuel pump, filter and pressure regulator. $250 later still the same problem.

Any more ideas? Willing to try almost anything.
CBlackburn is offline   Quote
 
Old 04-23-2009, 04:05 AM   #4
Jeeper
 
dos0711's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northeast Florida
Posts: 444
dos0711 is on a distinguished road
Does it start back up after it runs for a few seconds and dies?
__________________
2000 Wrangler TJ
dos0711 is offline   Quote
Old 04-25-2009, 07:42 PM   #5
Jeeper
 
Tinker's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Summerville Ga.
Posts: 164
Tinker is on a distinguished road
coil.
Tinker is offline   Quote
Old 04-26-2009, 09:41 PM   #6
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Bugz2008 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by CBlackburn View Post
New member looking for help. 2000 2.5L will not keep running. Starts no problem and no engine light on at all but dies after only a few seconds. Looking for assistance.

Mine was sort of doing the same thing, but it would run about a minute or so..and then start fading out..then die. It didn't just quit.. it sounded like it was running out of gas. I didn't run right out and spend money on a fuel pump though, I tried to keep it running with starting fluid, and then a squirt bottle full of gas. Also, the other symptom of mine, that you didn't say you had.. after mine died, it turned over real slow, Id have to let it sit a couple a minutes, then it would crank fine, fire up..run for a minute, and die again.

Mine ended up being the ground on the block, dirt and grease. I pulled it off, cut the cable and put a new end on it, cleaned the bracket etc, and put it back together, ran like a dream.

Im talking about the ground cable that is connected to the coil bracket. I pulled the bracket and all off and cleaned it.

I guess once the block gets loaded with juice.. it quits sparking... I must have had just enough contact with the cable that it trickled off after a couple minutes.
Bugz2008 is offline   Quote
Old 04-27-2009, 08:20 PM   #7
Newb
 
CBlackburn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Coachella Valley
Posts: 9
CBlackburn is on a distinguished road
Thanks for the tips. This gives me something to look at. I will give this a try and keep you posted. In my case there is no trickle down, it fires up and dies totally. It will start right back up immediately after no problem.
CBlackburn is offline   Quote
Old 04-28-2009, 11:01 PM   #8
Newb
 
CBlackburn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Coachella Valley
Posts: 9
CBlackburn is on a distinguished road
No luck. The ground is good and replacedthe coil and the problem persists.
CBlackburn is offline   Quote
Old 08-06-2010, 07:47 PM   #9
Newb
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 8
mudb0gger is on a distinguished road
I was wondering if you ever got your problem taken care of because I now have the very same problem. I have also replaced fuel pump, socks, and regulator. It will fire right up and die over and over. I sure could use some good news at this point.

mudb0gger is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First Annual Virginia Tech Memorial Trail Ride affende On The Trail 4 07-06-2008 10:19 PM
2.5L Block Swap? hobbystock8 YJ Tech Forum 0 11-27-2007 05:38 PM
Airsoft tech question penguin_in_a_cj Off-Topic 7 09-06-2007 07:36 PM
Tricky question for experienced tech..... Bosivian TJ Tech Forum 7 07-12-2007 12:38 PM
WANTED: Tech Savvy Jeep Enthusiasts Rticul8 General Jeep Discussion 2 10-18-2006 04:53 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC
Back

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner