4.0 Hard to start and bad miss when cold. Any suggestions? - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 10-18-2009, 06:07 PM   #1
Newb
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
Question 4.0 Hard to start and bad miss when cold. Any suggestions?

My 1997 4.0 has a really bad miss when the engine is cold espcially between 2000-3000 rpms. after about 5 to 10 minutes of running it goes away. i can drive for an hour with now problems then shut it off for fifteen to 20 minutes and it will do it again even though its not cooled all the way down. it also is hard to start, i have to crank and crank the starter for it to start. then once it does start it smells like raw gas. i've tried changing the entire distributer, several sets of plugs and wires, cat. converter, fuel pump, crankshaft pos. sensor,and have had the injectors cleaned. the check engine light comes on (sometimes). just wondering if anyone has had similar problems with their 4.0s and could offer a solution.

tracer012000 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC