4WD not engaging - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-16-2013, 08:59 PM   #1
Newb
 
Tonyf20's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: haverhill
Posts: 7
Tonyf20 is on a distinguished road
4WD not engaging

hey all-

my battery died wheeling the other day. like-completely died and wouldn't take a jump. when it died i was in 4H. i got a ride to an autoparts store and installed a new battery. when i got my jeep started up- the 4WD lite was on when i shifted back to 2H. when i put it back into 4H-the lite goes off. i figured it was a fuse-untl today. When i went to use 4H- i realized it wasn't engaging the front axle-so no 4WD. i'm thinking it must be a fuse or relay switch that must've shorted out from the dead battery.

Anyone heard/experienced this before? i don't see any fuses that was listed for the tranny.

Any help would be sweet. damn snow sucked today without my 4WD.

Thanks!!!!
Tonyf20 is offline   Quote
Old 01-16-2013, 09:30 PM   #2
Jeeper
 
wa_troop's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Yelm Washington
Posts: 501
wa_troop is on a distinguished road
Does the lever feel easier to pull then usual

wa_troop is offline   Quote
Old 01-16-2013, 10:34 PM   #3
Newb
 
Tonyf20's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: haverhill
Posts: 7
Tonyf20 is on a distinguished road
re: lever

yes- the lever does move with little resistance now. i used to be able to feel the front wheels engage. now there's nothing.
Tonyf20 is offline   Quote
Old 01-16-2013, 10:39 PM   #4
Jeeper
 
Lando25's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southern Minnesota
Posts: 1,486
Lando25 is on a distinguished road
Check your linkage, sounds like something got disconnected in the process.
__________________
sic vis pacem para bellum
OlllllllO
Lando25 is offline   Quote
Old 01-16-2013, 10:51 PM   #5
Newb
 
Tonyf20's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: haverhill
Posts: 7
Tonyf20 is on a distinguished road
my linkage? underneath the jeep? i was actually in the sand when that happened-not sure how something would have disconnected. could that have occurred from the battery dying?
Tonyf20 is offline   Quote
Old 01-16-2013, 10:53 PM   #6
Jeeper
 
wa_troop's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Yelm Washington
Posts: 501
wa_troop is on a distinguished road
The transfer cable had a breakaway clip to prevent damage if u pull the shifter to hard u can break that clip

wa_troop is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:36 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC