6spd manual reverse issues - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 12-31-2012, 11:49 AM   #1
Jeeper
 
Landon II's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 174
Landon II is on a distinguished road
6spd manual reverse issues

I have had a hard time getting my jeep to go into reverse since I had it. Sometime it will pop out once I get it in. Now that I put my Bl on its even worse. I have figured out its the boot but I can't find a solution yet. I'm guessing I'm not the first one that has had this problem. Any help would be greatly appreciated
Landon II is offline   Quote
Old 12-31-2012, 12:13 PM   #2
Jeeper
 
Landon II's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 174
Landon II is on a distinguished road
I trimmed a little off the plastic part that goes around the boot and that seemed to fix it.

Landon II is offline   Quote
Old 01-01-2013, 09:50 AM   #3
Jeeper
 
Zeep's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: SouthEastern Michigan
Posts: 218
Zeep is on a distinguished road
Have you checked, or changed your tranny fluid?
__________________
JEEP THE AR-15 OF THE AUTOMOTIVE WORLD
Zeep is offline   Quote
Old 01-01-2013, 10:44 AM   #4
Jeeper
 
cashcow1608's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Acton, CA
Posts: 210
cashcow1608 is on a distinguished road
I just pulled the shift lever out, heated it and bent it a little so it would clear the console. Works great, but I had to bend it again when I did the tummy tuck because then it hit the dash.
cashcow1608 is offline   Quote
Old 01-01-2013, 11:18 AM   #5
Jeeper
 
Finno's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Rochester, MI
Posts: 46
Finno is on a distinguished road
I'm having a similar problem. I changed my trans fluid which helped the clunky shifting into second and third, but I still have a hard time getting into first or reverse when the Jeeps been sitting all night in below freezing temps. I'm not sure what's causing my issue, but do tell if you find a fix for yours.
Finno is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:18 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC