98 4.0 Crank But No Start... - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 10-15-2012, 01:56 PM   #1
Jeeper

WF Supporting Member
 
sahara13's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 238
98 4.0 Crank But No Start...

98 Sahara 4.0 with 128k miles.

Some History: I was having issues with a delayed start, crank 4-5 seconds then it would fire up. Upon short shut down times like running into a store it would fire up normally. Then one day nothing, no fire but strong crank. I thought it might be a bad fuel pump and/or fuel pressure regulator so I dropped the tank and put a whole new unit in. Also bought a brand new battery and have a full charge, terminals are on nice and tight.

Currently: I get everything to light up, gauges work, I can hear the pump kick on and cranks really strong however no fire. I had a kill switch put in a year or so ago and I'm wondering if something got loose there since the sound of cranking when the kill switch is on is the same as I'm getting now. I think they by passed the core to make the kill switch work?? Not sure though. Its in my garage and I hate to pay for towing to a shop because then I'm either stuck paying the shop for repairs or paying to tow it back.

Any Ideas??? Much Appreciated.

__________________
I LOVE MY JEEP!
sahara13 is offline   Quote
Old 10-15-2012, 03:32 PM   #2
Newb
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6
Had similar problem some time ago - turned out to be the coil to dizzy cap lead (Mopar). Had broken down internally close to the distributor. Hope this is some help - worth checking out anyway.

TJ Scotty is offline   Quote
Old 10-17-2012, 09:43 AM   #3
Jeeper

WF Supporting Member
 
sahara13's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 238
How do you check for this issue? Will it throw off a code?
__________________
I LOVE MY JEEP!
sahara13 is offline   Quote
Old 10-17-2012, 03:32 PM   #4
Newb
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6
Not sure about that - visual inspection is the best thing - mine although fairly new came away from dizzy cap rubber when I was removing. Suggest you try a spark tester to see if you are getting a spark also.
TJ Scotty is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:14 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC