98 wrangler tranny and spedo problem!!! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-31-2006, 08:51 AM   #1
Newb
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
98 wrangler tranny and spedo problem!!!

98 wrangler AT 4 cyl, spedo jumps and pegs out even when stopped (putting miles on the jeep) and transmission upshifts and downshifts almost as if it is following the spedometer readings, this is my first jeep and ive tried replacing the speed sensor, this fixed the shifting problem for about 30 miles and now we are back to square one. im really not sure what to check next so any help would greatly appreciated. thanks in advance.

millerman is offline   Quote
Old 01-31-2006, 02:14 PM   #2
WF Graphics Bitch
 
JeepCrawler98's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Tucson, AZ
Posts: 544
Send a message via AIM to JeepCrawler98
Get a test LED hooked up to the wiring and see what it does. If there's a crackle in one of the connectors or wiring; it could be fooling the computer into thinking it's seeing hundreds (or thousands) for a certain duration. I had a similar problem with my ignition coil - it would stumble driving around, and I noticed my tach jumping to high rpms randomly. I figured I'd test the wiring - did the trick!

__________________
//1998 Jeep TJ {'4\"', 'TFLX LAT', 'AA HD SYE', 'HF 8000Lb', 'LockRight', 'Armor', 'Body mods', 'Misc Mods' = 'true' };
JeepCrawler98 is offline   Quote
Old 01-31-2006, 05:00 PM   #3
Newb
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
In A Bind, Please Hurry

feeling a little dumb! i went to check some things and found a ground strap disconnected. dont have any idea where it goes.
there are two of them connected to the same place on the firewall, on is bolted to the head and the other is just dangling, its long enough to reach the transmission but the tranny bolt is too big to go through the hole. does anyone know where this goes??
or have a wiring schematic they would be willing to show me?
please help the jeep newbie!!!
millerman is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC