A Few Problems - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-09-2007, 10:38 AM   #1
Jeeper
 
Scooby's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: South Dakota
Posts: 238
A Few Problems

Today I was driving my '02 Sport to work, came to a stop light and stopped, the rpm's seemed to drop below idle and it was running a little rough (at idle), accelerate and everything seems fine. By the time I got to work it seemed to be idling ok. Just a fluke? Something I should look at? Run a bottle of Seafoam or injector cleaner through it?

I also had a squeal coming from the engine, took the belt off, thought it was the tensioner pully, replaced the pully and the belt, the squeal is still there. Should I replace the idler pully? The tensioner pully seemed to have a rough spot in the bearing, the idler pully seems to spin ok, but maybe a little drag to it. Anything else to look for?

Still fighting with my CEL! I guess I will have to take it in for a smoke test. I keep getting evap codes.

Thanks for your time, Scooby

Scooby is offline   Quote Quick Reply
Old 06-09-2007, 01:04 PM   #2
Jeeper
 
debruins's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Needham Ma, Rangeley ME in the summer
Posts: 5,578
Send a message via AIM to debruins
im not sure if you ran the negine with the pulley off but NEVER DO THAT again the belt drives the oil pump and running w/out an oil pump is not a good idea!!

second is it an automatic, because meybe the rough/slow idle had to do with it sticking in gear or something i have no idea, i dont exactly understand how auto's work.

next if the pulleys arent much you might as well replace them

and lastly I know on my mom's van that she gets an evap code because one of the vacuum lines that works the heat flaps is broken. The only problem there is it takes like two seconds for the flaps to fully open. at least that is how i understand it

basicly i cant help, but am trying to
maybe some1 else will have much better info

debruins is offline   Quote Quick Reply
Old 06-09-2007, 08:28 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 8,286
Send a message via AIM to Triple88a Send a message via MSN to Triple88a Send a message via Yahoo to Triple88a Send a message via Skype™ to Triple88a
Quote:
Originally Posted by debruins View Post
im not sure if you ran the negine with the pulley off but NEVER DO THAT again the belt drives the oil pump and running w/out an oil pump is not a good idea!
For couple of seconds while idling it wouldnt do any damage but will help eliminate or point towards any of the pulleys


Any coolant leaks on the bottom by the crankshaft pulley or the steering piping/bars or soemthing there?
Triple88a is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Clutch Problems and How I Resolved Them linz TJ Tech Forum 6 05-10-2013 07:11 PM
how to fix all vacume problems and how to locate the problems. Captaincoop1220 YJ Tech Forum 50 02-23-2013 12:19 PM
2nd 4th and reverse shifting problems write up Triple88a TJ Tech Forum 21 10-02-2008 11:02 PM
Fuel injector cleaner caused major problems. NEED HELP!! dwilliams59 YJ Tech Forum 2 03-14-2008 10:52 PM



» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:39 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC