battery gauge - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 12-19-2012, 08:50 AM   #1
Jeeper
 
tjjeep95's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 24
battery gauge

98 sport 4.0 Jeep starts up fine after running for a few minutes Check gauges light comes on and battery gauge drops to zero shut off the Jeep and the lights go off after 10 minutes same thing happens again is it a short or the battery on its way out thanks

tjjeep95 is offline   Quote
Old 12-19-2012, 09:01 AM   #2
Jeeper
 
sparky's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phila
Posts: 2,093
How old is the battery? Do any other gauges ack funny?

Could be battery, could be alternator. First thing, take off and clean your battery connections, when replaced make sure they are tight.

sparky is offline   Quote
Old 12-19-2012, 09:04 AM   #3
Jeeper
 
tjjeep95's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 24
Battery was in it when i bought it in June nothing with the other gauges and it starts fine just all of sudden started happening terminals are tight and clean
tjjeep95 is offline   Quote
Old 12-19-2012, 11:24 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 25
Check for loose wires; alt, ground wire to frame, etc.
Wrangler40L is offline   Quote
Old 12-19-2012, 11:40 AM   #5
Jeeper
 
MosesTJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: jackson, ga
Posts: 1,315
I had a similar problem except the truck would shutdown on me while stopped. Thinking the worst, I took the battery to get tested and decided to remake the cable ends with new terminals and 6months later no trouble. I actually bought the terminal wire brush. The corrosion was under the connector and I could not tell. Good luck.
MosesTJ is offline   Quote
Old 12-19-2012, 03:39 PM   #6
Jeeper
 
sparky's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phila
Posts: 2,093
Quote:
Originally Posted by tjjeep95 View Post
Battery was in it when i bought it in June nothing with the other gauges and it starts fine just all of sudden started happening terminals are tight and clean
Battery should have a date on top of it. Older than 5 years it's suspect.
Pull those terminal connections anyway and clean them. It's the first step, and it costs nothing.

Next step is to have the battery and alternator load tested by your local auto store.
sparky is offline   Quote
Old 12-28-2012, 04:31 PM   #7
Jeeper
 
tjjeep95's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 24
It was the alternator

tjjeep95 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:24 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC