Blinker Issues! - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-30-2012, 03:49 PM   #1
Jeeper
 
spenserb's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 220
Blinker Issues!

My blinker stays on after I turn. Does anybody know whats going on?? Thanks

spenserb is offline   Quote
Old 07-30-2012, 03:52 PM   #2
Jeeper
 
Notoriously_rob's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 686
Check the resistor relay located in the bottom part of the dash under the steering well

Notoriously_rob is offline   Quote
Old 07-30-2012, 03:53 PM   #3
Jeeper
 
spenserb's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 220
Never knew there was such a thing. I will check that tho. Thanks
spenserb is offline   Quote
Old 07-30-2012, 08:09 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern coast of Maine
Posts: 26
Me to

haven't got to them yet, to many other things to fix. I was looking at the clockspring as the most likely culprit though. I can't find any mention of a resistor relay in the FSM except for the AC.

Don
__________________
Before enlightenment, chop wood, carry water.
After enlightenment, chop wood, carry water.
merlinmaine is offline   Quote
Old 07-30-2012, 08:14 PM   #5
Jeeper
 
scuba_steve's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Northern VA
Posts: 674
Hmmm...that might be the one thing that I have not replaced. I put in a new multi-function switch to deal with fog lights turning on by themselves...and also replaced the flasher relay when it went south. Are you telling me that there is some other part of the turn signal system that might break on me?
scuba_steve is offline   Quote
Old 07-30-2012, 08:37 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern coast of Maine
Posts: 26
From the FSM

"Turn signals when in the detent position, are turned off by one of two cancelling cam lobes molded into the clockspring mechanism. The cam lobes contact a cancel actuator in the multi-function switch"

That's why I thought clockspring.

Don
__________________
Before enlightenment, chop wood, carry water.
After enlightenment, chop wood, carry water.
merlinmaine is offline   Quote
Old 07-31-2012, 01:17 PM   #7
Jeeper
 
spenserb's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 220
May have something to do with the airbag. My airbag light is on.
spenserb is offline   Quote
Old 07-31-2012, 06:48 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 156
mine did that when my actual turn signal was out, and was just on the side signal lights.
__________________
06, I6, 6 speed.
too many six's if you ask me.
kewlkarim is offline   Quote
Old 07-31-2012, 10:54 PM   #9
Jeeper
 
monkeee2002's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Western Idaho
Posts: 1,468
Pull the "Little Old Lady" fuse, then it will stop doing that!
__________________
" ... Nobody said it was a good plan. It's like somebody went through an actual strategy and replaced every instance of the word 'tactical' with 'balls out.' ... "

monkeee2002 is offline   Quote
Old 08-01-2012, 12:46 PM   #10
Jeeper
 
spenserb's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 220
I have to manually turn the blinker off everytime I turn. Oh well
spenserb is offline   Quote
Old 09-20-2012, 05:22 AM   #11
Jeeper
 
Notoriously_rob's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 686
Changed switch.... Works fine now!!!
Notoriously_rob is offline   Quote
Old 09-20-2012, 10:13 AM   #12
Jeeper
 
spenserb's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 220
which switch are you referring and where? thanks
spenserb is offline   Quote
Old 09-20-2012, 10:32 AM   #13
Jeeper
 
Notoriously_rob's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 686
The entire blinker switch that is located in the steering wheel column. It's like $ 34 at your local parts store
Notoriously_rob is offline   Quote
Old 09-20-2012, 02:25 PM   #14
Jeeper
 
spenserb's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 220
nice thanks man ill check it out
spenserb is offline   Quote
Old 09-20-2012, 02:29 PM   #15
Jeeper
 
Notoriously_rob's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 686
Let me know if it works- no issues from mine now

Notoriously_rob is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:30 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC