Cold Start Problem Still - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools Search this Thread

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-27-2010, 01:23 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: May 2010
Posts: 29
motomc1 is on a distinguished road
Cold Start Problem Still

I still have have an existing small problem with my 2004 TJ 6cyl Auto (only 67k). When I first start it in the morning the jeep jumps to 1400 rpm and immediately drops to 800 rpm for 3 or 4 seconds (running rough) and levels at 1100 smooth while warming up. Only happens first start of the day. I believe it will get worse with colder weather approaching. I have replaced the TPS sensor, plugs and the IAC was spotless. Any ideas? thks
motomc1 is offline   Quote
Old 09-27-2010, 01:30 PM   #2
Jeeper
 
p1zzaman's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Carlsbad, CA
Posts: 227
p1zzaman is on a distinguished road
I had a similar problem with my last truck, and it turned out to simply be a dirty throttle body. Maybe give that a look?

p1zzaman is offline   Quote
Old 09-27-2010, 06:34 PM
Thread Starter
  #3
Jeeper
 
Join Date: May 2010
Posts: 29
motomc1 is on a distinguished road
Thks. I actually cleaned the TB well when I had the hose off. nt

nt
motomc1 is offline   Quote
 
Old 09-28-2010, 01:06 AM   #4
Jeeper
 
Fofo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: portland or
Posts: 40
Fofo is on a distinguished road
My 04 rubicon has done it since it was new. However mine gets worse when it's hot out. How cold is it where your at?
__________________
~Fofo
Fofo is offline   Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Takes forever to start.. Mike2000 General Jeep Discussion 7 04-10-2011 10:42 AM
any ideas? cold start problems calimbrium General Jeep Discussion 3 07-28-2009 12:02 AM
never start the first try when engine is cold Loic TJ Tech Forum 10 07-22-2009 06:12 PM
1994 Wrangler will not start in the cold CraigB1981 YJ Tech Forum 14 12-21-2008 11:01 PM
Consistent Idle problem, sputter @ idle-3000 whippet14 YJ General Discussion Forum 5 01-26-2006 07:41 AM




All times are GMT -5. The time now is 11:48 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC
« Back

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner