Crank, cam sensor - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 12-01-2012, 07:01 AM   #1
Jeeper
 
Rockhound1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 29
Crank, cam sensor

Hey guys I need help. 01 TJ. I was getting a code for crank and cam sensors. . I have replaced both. Plus new plugs and new coil pack assembly. Made sure the plugs were gaped right. It runs fine for 2 or so hours and the messes up again. If I clear the code it runs fine for a while and then messes up again. Note. The cam code is gone. The crank keeps coming back. I have put 2 new crank sensors on. I can't figure this out. Don't know what else to do.

Rockhound1 is offline   Quote
Old 12-01-2012, 07:26 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,655
Quote:
Originally Posted by Rockhound1 View Post
It runs fine for 2 or so hours and the messes up again. If I clear the code it runs fine for a while and then messes up again.
Could you describe the situation a little more clearly than "messes up?"

Quote:
Originally Posted by Rockhound1 View Post
I can't figure this out. Don't know what else to do.
Providing the exact DTC(s) would be a step in the right direction.

tangofox007 is offline   Quote
Old 12-01-2012, 10:36 AM   #3
Knows a couple things...

WF Supporting Member
 
Jerry Bransford's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Escondido, Calif.
Posts: 35,706
Images: 2
X2, and are you using OE sensors or aftermarket sensors like from Autozone?
__________________
When you have a choice, buy American.

Jerry Bransford is offline   Quote
Old 12-01-2012, 01:53 PM   #4
Jeeper
 
Rockhound1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 29
When it messes up I mean it starts running rough and the rpm jumps. Then goes back down then back up. The check engine light comes on. I am not sure how else to say it. Oem parts. The code was p00591 I think. Or poo391. Or 293. Sorry it's been a few days since I messed with it.
Rockhound1 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC