Defroster - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-25-2009, 07:20 PM   #1
Jeeper
 
Sharkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: coastal Maine
Posts: 23
Defroster

Heater wasn't switching modes so did a search, checked vac hoses,o.k. then it starts to work, the more I run it, but, when it goes to the defrost, I hear things moving but nothing comes out, if I back it up one notch, heat comes out of vents but not defrost. Do i have a bad electrical connection or something stuffed up in the tube or?? gettin cold up here....

Sharkey is offline   Quote
Old 09-25-2009, 07:41 PM   #2
Newb
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
defroster

Hi,

I was having the same problem....so I started poking around this weekend....if you look under the dash down by the gas petal and look up...you will see 3 vacuum modulator valves....I think the middle one controls the diverter for the defroster. I noticed it looked like it was "a little weak??"...so I sprayed some wd-40 where the metal arm goes into the vacuum modulator unit and PRESTO !!!! it has been working great for the whole week now....I suspect I may need to change out that modulator eventually....I also noticed that it helps if I turn the fan blower down to the 1 or 2 posistion while switching the diverter settings...

Hope this helps....BTW mine is a '99

Jim

n1ulv is offline   Quote
Old 09-27-2009, 06:31 AM   #3
Jeeper
 
Sharkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: coastal Maine
Posts: 23
Did what you said, n1, Both middle leveres broken off..stuck a srew in the top one to open it, now I have defrost til I can disassemble it. Anyone know if the levers are the male end or not? Hoping to be able to dig out the broken bits and just replace the levers...
Sharkey is offline   Quote
Old 09-27-2009, 08:41 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wisconsin
Posts: 688
JP Mag I think did an artical back a while ago about some of this stuff...May be check out that...

C.
jp'rs_peep'rs is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard top wiring kit - Rear defroster always on JCS05Rubi TJ General Discussion Forum 5 09-16-2014 07:29 AM
Defroster - diconnected connection jpoutlaw TJ Tech Forum 0 09-11-2009 09:52 PM
Rear Window Defroster not working bennettsr4 TJ Tech Forum 1 03-14-2009 06:16 PM
Rear Defroster Not Working..?? draft51 TJ Tech Forum 2 02-24-2009 09:27 PM
Heter Help!...No Defroster.... Dan87GT TJ Tech Forum 1 10-01-2006 11:28 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC