error code???not sure - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-05-2013, 01:18 PM   #1
Jeeper
 
windingwilkie's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Davidson NC
Posts: 197
Question error code???not sure

Hope someone can help--A few days before this very brief flash on trip recorder of "no buS" and check engine sign flash briefly at the same time I had disconnected the ground strap on the hood to mount a bar for relay mounting on which I also put a small ground strap tied in with the hood ground. I have checked for error code by pushing in trip recorder button while turning key to "on" position but got normal readings but no error codes.My gut feeling is that it had to do maybe with the disconnect of ground but no real problems.The 2000 tj sport has a 117,000 miles an runs great. Anybody ever experienced this reading on trip recorder??
Thanks for everybody's help.

windingwilkie is offline   Quote Quick Reply
Old 05-05-2013, 04:51 PM   #2
Jeeper
 
windingwilkie's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Davidson NC
Posts: 197
"no buS" code got all you jeep guru's puzzled???

windingwilkie is offline   Quote Quick Reply
Old 07-12-2013, 07:41 AM   #3
Jeeper
 
brs256's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: ft riley ks
Posts: 441
kind of unrelated but, in Afghanistan one of the armored trucks I drove called an M-ATV would say "no bus" if you improperly shut off the battery power to the ecm, we then had to disconnect the batteries and reconnect them and it was good to go.

Basicaly what happens is when you don't allow it to shut off correctly the ecm wont be able to detect the sensors (maf, tps, cps, etc) may be similar , pehaps your compter is going bad?
__________________
97 #1 TJ 4.0 5spd - built,beat,rolled,totaled,stripped, and SOLD

97 #2 TJ 4.0 5spd and some stuff from - savvy, rokmen, corbeau, a-z fab, rock hard 4x4,metal cloak, and others ....slowly building it up

06 Civic - tint + 36mpg
brs256 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-12-2013, 07:44 AM   #4
Jeeper
 
brs256's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: ft riley ks
Posts: 441
__________________
97 #1 TJ 4.0 5spd - built,beat,rolled,totaled,stripped, and SOLD

97 #2 TJ 4.0 5spd and some stuff from - savvy, rokmen, corbeau, a-z fab, rock hard 4x4,metal cloak, and others ....slowly building it up

06 Civic - tint + 36mpg
brs256 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-12-2013, 08:00 AM   #5
Jeeper
 
Notoriously_rob's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 659
I changed my cps and it stopped doing that
Notoriously_rob is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:15 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC