Got Some Heat - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-13-2010, 10:19 AM   #1
Jeeper
 
legman68's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: NoCal
Posts: 369
Got Some Heat

Ok, got alot of good advice on the dead blower issue in my 99. Changed the control switch, the blower resistor, and still only have high speed only. Once that was working, also get little air out the windshield vent in defrost, all at the windows? Is that normal? I'm really hoping to not have to take this into a shop, $$$!

__________________
"Are you a pothead Focker?"
legman68 is offline   Quote Quick Reply
Old 05-13-2010, 11:52 AM   #2
Jeeper
 
530ktm's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Southern California
Posts: 3,703
Images: 3
If I had to guess I would say it is still a resistor that is not working properly. You get high speed because it is receiving only the 12 volts. The lower speeds come from getting lower voltage when the switch is moved to the lower speed. Also, it sounds like a vacuum leak which is causing the air to come out of the defrost vents only. Air line leaks are frustrating and can do all kinds of strange things.

530ktm is offline   Quote Quick Reply
Old 05-13-2010, 12:01 PM   #3
Jeeper
 
YAHAHA's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 774
My friend had this problem with his Jeep; it was the fan control switch. The part is only available through Jeep dealerships.
YAHAHA is offline   Quote Quick Reply
Old 05-15-2010, 11:04 PM   #4
Jeeper
 
legman68's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: NoCal
Posts: 369
^^^Thanks but both parts have been replaced. I guess I could've got a bad part? On those vacuum lines, just trace them back and look for leaks?
__________________
"Are you a pothead Focker?"
legman68 is offline   Quote Quick Reply
Old 05-15-2010, 11:10 PM   #5
Nerf gun assassin

WF Supporting Member
::WF Administrator::
 
distortedtj's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: yep right there.
Posts: 21,258
Send a message via Yahoo to distortedtj
Only high speed still eh?

Did you remove and replace the melted connector and the control box or did you reuse the control box? Look really close..any melting...replace the box.

As for only out of defrost...= vaccume leak. Defrost is the default setting, if any vaccume leak is present the blower defaults to the defroster.

Check the lines going to the back of the control box, then check the vaccume line on the intake manifold.
distortedtj is offline   Quote Quick Reply
Old 05-16-2010, 05:27 PM   #6
Jeeper
 
legman68's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: NoCal
Posts: 369
^^^Replaced the switch and removed connector with new spades. And replaced resistor. I'll ck vacuum lines next. It does switch from vent to floor, and half n half. It's just when I go defrost only, most comes out the window vents and nearly nothing at the windshield.
__________________
"Are you a pothead Focker?"
legman68 is offline   Quote Quick Reply
Old 05-16-2010, 09:32 PM   #7
Nerf gun assassin

WF Supporting Member
::WF Administrator::
 
distortedtj's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: yep right there.
Posts: 21,258
Send a message via Yahoo to distortedtj
There is a hose that goes to the defrost vent, make sure it didn't get pulled off when you were messing around in there. Open the glove box...should be able to see it behind there.

distortedtj is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98 TJ too much heat!!! Oldfart TJ Tech Forum 15 07-06-2010 11:10 PM
No heat problems diggerdave General Jeep Discussion 0 03-15-2010 01:13 PM
Any HVAC technicians here? mrcarcrazy Off-Topic 19 02-05-2010 02:23 PM
87 jeep wrangler heat issues. 94cummins YJ Tech Forum 9 12-30-2009 07:10 PM
heat abecker TJ General Discussion Forum 4 01-28-2009 10:56 AM


logo carid shop wrangler parts carid fender flares custom wheels store avs deflectors at carid
» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC