Horn Not Working - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-26-2013, 10:07 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 35
Horn Not Working

Hey guys, so my 1999 tj horn is not working I tested the plug to the horn and got nothing... I have replaced the relay and still no luck, I don't think it's the clock spring because the airbag light is not on. Is there an actual fuse behind the glove compartment or in the box under the hood? The manual doesn't really give any help on locating it if there is one? Any help would be great!

99wrangler99 is offline   Quote
Old 03-26-2013, 11:12 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,638
Per the '99 FSM, fuse #17 in the PDC (engine compartment.)

http://www.jeep4x4center.com/knowled...ex.htm#service

tangofox007 is offline   Quote
Old 03-26-2013, 12:06 PM   #3
Jeeper
 
1ofakind's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 140
Well I have the same problem. Its the clock spring... airbag light is on and no horn.

Ooops read that wrong...
1ofakind is offline   Quote
Old 03-26-2013, 06:15 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 35
Maybe a bad ground in my steering wheel assembly? I don't really want to tear down the steering wheel, any suggested tests? Btw I looked for that fuse 17 it's not labeled on the back of my pdc cover, what page did you find it on in that website? @ tangofox007
99wrangler99 is offline   Quote
Old 03-26-2013, 07:44 PM   #5
Jeeper
 
RUBI 4 MY MRS's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: California/Nevada
Posts: 1,561
After selecting TJ & ’99 go to the last section of the dropdown to Wiring Diagrams. After it loads you need page 2 of the Power Distribution section (about page 22 of 236 in the flash display). Page 36/236 shows the relay. The whole circuit is page 101/236 (8W-41-3).

Start by putting 12v directly to the horns from the battery. It they work (& the 17 fuse is good) you can ground the RD/YL wire either at the relay or the clockspring connector (that should click the relay & work the horn). If that works (but no horn when pushing the horn button) then the clockspring, horn switch (part of the airbag cover) is bad or the column is not grounded (not likely).
__________________


'05 Rubi TJ Unlimited
'93 Toyota 4Runner
RUBI 4 MY MRS is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:17 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC