Installed Chip Now WON'T START! HELP! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-30-2010, 04:07 PM   #1
Newb
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Installed Chip Now WON'T START! HELP!

The Story:
1.Plugged in jet module chip into the ECM followed all instructions to a T.

2.Jeep Started and Ran great, Then the check engine came on with a P0123 code which was throttle position sensor problem

3. Took it to autozone turned it off, checked and erased codes.

4. Tried to start up again (with chip in), and it just cranks and cranks.

5. Took out aftermarket module thing and set everything back to stock and still won't start.

7. Disconnected battery and ecm for an hour to reset (still wouldn't start)

6. Checked pins in ECM for bent or pushed but it was fine

8. Tried unplugging TPS and starting (no Luck)

(of course Jet costomer service says it's my fault somehow and sorry they can't help)


HELP!!!!! I'M OUT OF IDEAS!!!
THANK YOU

reformity is offline   Quote Quick Reply
Old 08-30-2010, 04:09 PM   #2
Official WF thread de-railer
 
Mr. Sinister's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Fair Hill, Maryland
Posts: 3,708
sorry bud, you probably fried the PCM. just another reason why these chips/tuners aren't worth it.

__________________
Bill
Mr. Sinister is offline   Quote Quick Reply
Old 08-30-2010, 04:20 PM   #3
Knows a couple things...

WF Supporting Member
 
Jerry Bransford's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Escondido, Calif.
Posts: 33,198
Images: 2
Remove it and return it for a refund. Even when they work, a Jet Chip does NOTHING until you're at near redline RPMs and at wide-open throttle, not exactly how many drive their Jeeps. By federal EPA law, such chips cannot do anything at all in any other condition other than WOT and at extremely high engine rpms.

I hope your ECM wasn't fried.
__________________
When you have a choice, buy American.

Jerry Bransford is offline   Quote Quick Reply
Old 08-30-2010, 04:42 PM   #4
Jeeper
 
Neil F.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Marlton, NJ
Posts: 5,870
Images: 1
Did you replace the TPS? That's were I would start.
__________________
2003 TJ, 33" BFG AT, 2" BL, 2" BDS spring lift, Truck Lite headlights, Homemade sunrider top.
Neil F. is offline   Quote Quick Reply
Old 08-30-2010, 04:44 PM   #5
Jeeper
 
KBR97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 5,136
Quote:
Originally Posted by reformity View Post
(of course Jet costomer service says it's my fault somehow and sorry they can't help)

some great customer service huh?
KBR97 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-30-2010, 04:56 PM   #6
Jeeper
 
Gee oh Dee's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 313
It shouldn't be too difficult to check for a fried computer. Does the CEL come on when you go to start the truck? Or pull it out, open it up and look at it. You'll see burnt components or leaking caps. Prolly smell a fishy smell, too.

Gee oh Dee is offline   Quote Quick Reply
Reply

Tags
preformance power chip

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jeep will crank but won't start... jack32 TJ General Discussion Forum 19 07-25-2011 11:14 PM
01 won't start Jeepguy TJ Tech Forum 1 03-01-2010 01:15 PM
Erratic idle after start up for a minute when hot or cold? autopc25 TJ Tech Forum 2 01-09-2010 07:25 PM
wont start cold?! Mikeyz89YJ YJ Tech Forum 2 02-14-2009 10:14 AM
Help! My YJ won't start 93YJowner YJ General Discussion Forum 5 05-20-2006 12:17 PM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:26 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC