Loss of Power and High Oil pressure - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-01-2010, 07:58 AM   #1
Jeeper
 
Cosmicrust77's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cumming, GA
Posts: 23
Loss of Power and High Oil pressure

I have a 2000 TJ with 150k miles. Yesterday I noticed a good bit of loss of power and the oil pressure was pegged out at 80. After i pulled off the interstate it went back to 42 ish under load and around 18 at idle.


The guy at NAPA was trying to tell me it was the oil pump, but I did not understand it loosing power?

Is that normal for it to act with an overactive oil pump or is it the sending unit or something else.


Thanks

__________________
2010 JK Mountain
2000 TJ Sahara
Cosmicrust77 is offline   Quote Quick Reply
Old 09-07-2010, 08:56 AM   #2
Jeeper
 
BigEZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: People's Republic of Illinois
Posts: 871
Images: 4
High Oil Pressure

hey, sorry not much help but I am also having similar issues on my 02 TJ 4.0, and I only have 65k. I'm going to post under a more general thread and see if we get some answers...

BigEZ is offline   Quote Quick Reply
Old 09-07-2010, 06:07 PM   #3
Jeeper
 
Indy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bay Area
Posts: 554
Not sure about loss of power ... did you get any codes?

Oil pressure could be your oil pressure sending unit going bad.
__________________
98 TJ 4.7 Stroker!!! Unichip tuner, HPD30/D44, 4.56, Detroit Locker in rear axle, 3.25RC SL, 1.25BL, 1MML, 35x12.50x15, Cager Softs 15x8, XRC10 winch, Rancho 9000XL shocks with wireless remote
Indy is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
High oil pressure? ? ? samson_420 YJ Tech Forum 9 08-26-2010 01:31 PM
loosing power 00tjwrangler TJ Tech Forum 8 07-21-2010 01:37 PM
What mods give the best power? & what's the mystery clifford box? dale914 General Jeep Discussion 23 06-30-2010 08:02 AM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 08:30 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC