Misfires Driving Me Nuts - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-04-2010, 07:30 PM   #1
Newb
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Misfires Driving Me Nuts

My 02, 4.0 with 141K miles has been hassle free since the day I got it. I've put 0ver 100k miles in 3 years with no problems.

About 6 weeks ago it got hard to start and the check engine light came on. Took it to my mechanic and he replaced crank sensor and cam sensor. Started fine and ran great. The next day check engine light started flashing while I was doing 60-65 and goes into limp mode. Pull over and turn it off and back on and it runs fine. This has been going on since then. Each time it get multiple misfire codes, all cylinders. Some days it runs fine and others I have to restart it 3-4 times. The only consistent thing is it has not done it at speeds less than 50.

I replaced the crank sensor thinking we got a bad one, put in new plugs, replaced spark rail, replaced computer (another mechanic said it was bad). I have run premium gas with gas dry and it's still does it. I've checked for leaks in the intake manifold, cleaned out the throttle body. I read another thread where someone said to run seafom through it to get the carbon off the valves.

What am I missing? The trained mechanics can't seem to fix it. I have worked on my cars all my life and have never had a problem I could not fix. Any suggestions??

mike1959 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ticking is driving me nuts! bat619 TJ Tech Forum 7 07-30-2010 05:46 PM
JK Rubi 2009 - First impressions (on road driving) gstoli JK General Discussion Forum 7 11-12-2009 01:08 PM
Been driving me nuts... bmanrkg3 General Jeep Discussion 6 05-01-2009 09:23 PM
misfires driving me nuts Sahara02 TJ Tech Forum 8 01-29-2008 08:06 PM
Jeep Lean...driving me nuts! IrieFan TJ General Discussion Forum 2 08-20-2007 10:02 PM



» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 08:46 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC