need help jeep not running healthy!!!!!!!!!!!! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-04-2010, 09:55 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Mar 2010
Location: alstead, NH
Posts: 83
Images: 3
need help jeep not running healthy!!!!!!!!!!!!

this has been going on since i got the jeep when you first start it the jeep goes to start and starts very rough shaking and acting like it wants to die than you stomp on the gas and it spudders and takes a second to accel. and it will go away after reving a couple times it also does it after being in the woods wheelin i shut the jeep off and start it back up and does the same thing somtimes even worse. i have the 4.0 and automatic. just cleaned thorottle body. and didnt help a bit. any info you guys can give me will help alot!!!!!!

2003wranglerRHD is offline   Quote
Old 04-04-2010, 10:17 PM   #2
WINNAR!!!!!!
 
MR.CLIFFORD's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: THE PROVING GROUNDS
Posts: 6,648
Did you clean the IAC sensor when you had the TB off?

MR.CLIFFORD is offline   Quote
Old 04-04-2010, 10:48 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Mar 2010
Location: alstead, NH
Posts: 83
Images: 3
the thing that looks like little mushroom? that was dirty as hell i took it all the way apart and make it look like brand new and problem still continues
2003wranglerRHD is offline   Quote
Old 04-04-2010, 11:33 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Mar 2010
Location: alstead, NH
Posts: 83
Images: 3
and i put new plugs in 19.000 miles ago bosch platinum 2
2003wranglerRHD is offline   Quote
Old 04-05-2010, 07:00 AM   #5
Jeeper
 
Tiburon's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Manchester, CT
Posts: 545
Send a message via MSN to Tiburon
Same issue with mine last couple of weeks. turned out to be the TPS (Throttle Position Sensor) I guess it is a common problem. I changed it out twice with a cheapo from an aftermarket parts place only to have the problem come back only worse a week later. I would highly suggest that you get one from the dealer, I tried to save a few bucks and got burned in the end.
__________________
2006 SE 6 Speed, Solar Yellow. Zone 2" Hydro BB, Sway Links, and Steering Stabilizer. 31x10.5-15 Bridgestone Dueler AT Revo. Alpine CDA9813, Polk MM6, Polk C400.4
Tiburon is offline   Quote
Old 04-05-2010, 07:19 AM   #6
Jeeper
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,473
I see Hitler still lives, you've proven it!
Put some real plugs in it. Under the hood, driver's side, will be a sticker that tells the correct plugs. It was put there by the people that designed the engine, they should know what works the best.
And - check for a vacuum leak - all hoses and connections.
__________________
It's no wonder the country is falling apart - stupidity abounds!
rrich is offline   Quote
Old 04-05-2010, 09:04 AM   #7
Jeeper
 
Join Date: Mar 2010
Location: alstead, NH
Posts: 83
Images: 3
rrich i had the same problem before the plugs def. not the problem these plugs are all i run and never had a problem????

2003wranglerRHD is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jeep Beach in Daytona Beach FL. mnypitjeep General Jeep Discussion 6 11-09-2013 10:55 AM
Biggest Jeep Freek Contest!!!! txoutdoorx4 Classifieds Archive 6 02-21-2011 10:48 AM
1987 Jeep Wrangler Running Issues dj69firebird69 YJ Tech Forum 10 05-17-2009 08:01 AM
NEW Aussie Locker For Dana 30 Jeep Differentials (IL) BUSAFREAK Classifieds Archive 13 01-22-2008 09:39 PM
Got my Jeep running about a week ago... The Sos YJ General Discussion Forum 2 11-07-2007 11:38 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC