New (to me) TJ with electrical gremlin.. - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-25-2013, 06:47 PM   #1
Newb
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
New (to me) TJ with electrical gremlin..

I just bought a 'project' 2003 TJ. I think the steering column is causing issues.
The key is hard to turn. You need to just keep trying to turn the key until it will finally turn.(Looks like a replacement cut key).Do I try to get a whole new ignition?

Most important:
The lights are stuck on HIGH beams. The icon is permanently lit on the instrument cluster, and they stay lit (just the front lights, not tail lights) after the key has been removed.

MrBeetleman is offline   Quote
Old 06-25-2013, 07:10 PM   #2
Supporting Member

WF Supporting Member
 
JimsJeep's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Long Branch NJ
Posts: 1,635
You can remove the cylinder and take it to a locksmith. If you put the key in and turn it 1 click, then directly under the cylinder there is a hole in the plastic shroud, insert a screwdriver or pin punch and depress button. Cylinder will slide out.

As far as the high beams for starters it is probably the multi switch (turn sig/hi/low/beam) that is messed up. The lights will stay on after the key is off as long as the light switch is on. We could be talking a bad relay here.

JimsJeep is offline   Quote
Old 06-25-2013, 07:30 PM   #3
Newb
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Hey, thanks for the quick response. I'll check all of the things you suggested.
MrBeetleman is offline   Quote
Old 06-26-2013, 06:57 AM   #4
Supporting Member

WF Supporting Member
 
JimsJeep's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Long Branch NJ
Posts: 1,635
You might be able to swap out your relay with another just to test, will check out mine when I get home later
JimsJeep is offline   Quote
Old 06-29-2013, 06:28 AM   #5
Newb
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
The high beam issue was related to the DRL module. I unplugged it, and all is well.. Thanks for the great suggestions.
MrBeetleman is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC