P0456 - Hard to diagnose problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-19-2010, 06:17 PM   #1
Newb
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
P0456 - Hard to diagnose problem

I had a P0456 code come up a couple of months ago. I searched here to see what might be wrong. I replaced the gas cap with a new OEM cap. The code came back. I checked all of the hoses and couldn't see anything that looked cracked, etc. Pulled the panel under the fender to check for anything obvious by the leak detection pump. Nothing I could see.

I took it to a local shop and they did a smoke test. They said they couldn't find any leaks but *maybe* the leak detection pump was malfunctioning. I had them replace the pump. About two weeks later the code came back. The shop thought the leak detection pump might be bad and replaced it (no charge). A few weeks later the code came back.

I took it back in today. They checked it and are stumped. They did another smoke test and said it shows no leaks at all. They cleared the code for me but aren't sure where to go from here. They did say that the smoke test pressurizes the system and the vehicle puts it under vacuum to test. This is a good shop that I have used in the past.

Anyone have a similar hard to diagnose P0456 issue? I haven't done anything like remove the gas cap with it running, overfill the tank, etc. Also, I haven't experienced any issues - it has been running great and my mileage has been fine.

sundaypunch is offline   Quote
Old 01-19-2010, 06:19 PM   #2
Newb
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
Sorry, I thought I had my info. in my signature for the previous post.

__________________
2003 Wrangler TJ, 6-cylinder, manual trans., Completely stock.
sundaypunch is offline   Quote
Old 01-19-2010, 08:26 PM   #3
Jeeper
 
2002Apex's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Birmingham
Posts: 277
last time i had that problem it was the emissions box.(the big ugly box on the left side of the jeep under the hood.) the crack was on the bottom side of the hose, so when at first look it didnt appear to be cracked, it actually was. large crack at that. bought the 30 dollar hose and everything was fine after that.
__________________

If in FIRST you dont succeed, hit SECOND and gas it!
2002Apex is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mystery engine problem fivesevenusg TJ Tech Forum 13 09-22-2009 11:48 PM
Hard Top Storage cowboy12 JK General Discussion Forum 5 08-01-2008 12:21 AM
Consistent Idle problem, sputter @ idle-3000 whippet14 YJ General Discussion Forum 5 01-26-2006 07:41 AM
Jeep TJ TPS Problem dst55 TJ Tech Forum 4 08-29-2005 07:49 AM
TJ Error codes khenderson TJ Tech Forum 3 08-19-2005 12:36 AM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:57 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC