Power Steering - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-06-2014, 09:23 PM   #1
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
Power Steering

I changed the power steering pump and gear box plus the high pressure line and still no power steering I tried every thing could some one help me I have a 97 jeep wrangler

cheston is offline   Quote
Old 06-06-2014, 09:50 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,655
Quote:
Originally Posted by cheston View Post
I tried every thing
What are some of the things that you tried?

tangofox007 is offline   Quote
Old 06-06-2014, 10:03 PM   #3
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
Bleed the lines idle the jeep up loosened the pressure switch
cheston is offline   Quote
Old 06-07-2014, 11:33 AM   #4
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
If someone might think of something else I could do that would be gelpful
cheston is offline   Quote
Old 06-07-2014, 11:40 AM   #5
Newb

WF Supporting Member
 
Weirdracin's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Ohio
Posts: 200
Images: 8
Can you post a picture of the gear box with hose connected and the power steering pump?
Weirdracin is offline   Quote
Old 06-07-2014, 11:51 AM   #6
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
It'll have to be separate pictures and idk how to post pictures on here
cheston is offline   Quote
Old 06-07-2014, 12:47 PM   #7
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
This is where it comes from the pump and goes into the gear box
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20140607_124658.jpg
Views:	22
Size:	70.6 KB
ID:	1181250   Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20140607_124708.jpg
Views:	22
Size:	101.8 KB
ID:	1181258  

cheston is offline   Quote
Old 06-07-2014, 01:29 PM   #8
Newb

WF Supporting Member
 
Weirdracin's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Ohio
Posts: 200
Images: 8
So you had power steering and it just stopped working?

When you replaced them, did you clean out the reservoir tank?

The 2nd photo looks like the hose on the left of the tank looks like something has been cobbled together, i'm not up on systems with tank separate of the pump like this, so was just noticing.
Weirdracin is offline   Quote
Old 06-07-2014, 01:44 PM   #9
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
I had a bad leak and losing a lot of fluid so I changed the pump and hose I had it when I idled up passed 3000 rpm and when I went straight I lost it I changed the pump a 2nd time I lost it all then I changed the gear box yesterday I still don't have it. I found out that the pump is made with the resivoir after I put the pump on. I ran two bottles of fluid through the resivior to flush it out
cheston is offline   Quote
Old 06-07-2014, 01:59 PM   #10
Newb

WF Supporting Member
 
Weirdracin's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Ohio
Posts: 200
Images: 8
What about the reason for the change in hose size with that adapter below the reservoir tank or what ever those 2 clamps are there for? Just wondering encase something is restricting the fluid.
Not use to one of these pump setups, since mine is with the reservoir on the pump.
Weirdracin is offline   Quote
Old 06-07-2014, 02:03 PM   #11
Newb
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
The clamps and all is for a filter in case trash is clogging it up

cheston is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:22 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC