Royal Purple, automatic trans. shifting problem - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-17-2012, 08:16 PM   #1
Newb
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Royal Purple, automatic trans. shifting problem

Hi all,

New to the forum. Have a 06 Rubicon unlimited with 60k miles. Drained trany fluid and replaced with Royal Purple. In the morning (or when fluids are cold) when I shift to drive and roll down the street...first turn (left or right) trany disengage. Consistently, it happens everyday since I changed the fluid (removed plate, changed filter). I Have to wait until fluid gets warm (i guess) and than it engages. Did not happen when I use regular ATF+4 (Mopar/valvoline). I don't experience any of that after the temp has risen. Once fluid is warm enough trany works great. Is it viscosity issue?

ThanX, Yuki

yuki is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC