signal light problems...stumped - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-22-2010, 09:12 PM   #1
Jeeper
 
johnnysaz77's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Hamden, CT
Posts: 77
signal light problems...stumped

I recently turned on my signal light and it was hyper blinking ...but all of my signal lights were working just blinking fast...the only problem is that was my signal light blinks my reverse lights blink as well ..has anyone experience this or is this something that jeeps usually do I've never seen it before ..

__________________
03 Jeep wrangler X 4.0 2"BB 33x10.5x15's
johnnysaz77 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-22-2010, 09:21 PM   #2
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,767
Have you done any mods to any of the lights.

__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is online now   Quote Quick Reply
Old 11-22-2010, 09:30 PM   #3
Jeeper
 
johnnysaz77's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Hamden, CT
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Atthehop
Have you done any mods to any of the lights.
I recently put in trailer wiring about 6 months ago ...it was a quick connect and I have checked the ground in the ground is still solid ...and I replaced both turn signal bulbs about 2 months ago ..
__________________
03 Jeep wrangler X 4.0 2"BB 33x10.5x15's
johnnysaz77 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-22-2010, 09:33 PM   #4
Jeeper
 
jakecarroll87's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: washington
Posts: 71
Might be your turn signal switch. Mine would blink wierd like than too and it's cheap and easy to replace takes 5 mins.
jakecarroll87 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-22-2010, 09:33 PM   #5
Jeeper
 
neverfastenough1's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Savannah, Ga
Posts: 925
Sounds like a bad/loose ground. Or ^ that.
neverfastenough1 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-22-2010, 11:28 PM   #6
Newb
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
I recently had this exact problem. My recommendation is check your bulbs, if they're ok, it's probably your switch in the steering wheel.

$40 at auto zone.
Emerett is offline   Quote Quick Reply
Old 11-22-2010, 11:34 PM   #7
Jeeper
 
mikes05unlimited's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: wilmington nc
Posts: 485
Could be moisture in the sockets too, try taking the bulbs out and blowing them out, let them dry and check the seals. Worth a shot and its free
mikes05unlimited is offline   Quote Quick Reply
Old 11-23-2010, 05:41 AM   #8
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,767
It could be a bad bulb, I seen a dual filament bulb cause weird problems because the two filaments in the bulb were touching each other. Bulbs are cheap, buy one and swap each one out one at a time to see if it dtops.
__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is online now   Quote Quick Reply
Old 11-23-2010, 06:15 AM   #9
Jeeper
 
Hawk102's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Kathleen Ga
Posts: 70
When mine does that it is usually a loose ground. It will also do it when the trailer is connected and note grounded properly.
Hawk102 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-23-2010, 06:53 AM   #10
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,767
Do you happen to have brush guards on the rear lamps.
__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is online now   Quote Quick Reply
Old 11-23-2010, 07:37 AM   #11
Jeeper
 
Rubicon2's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Northern Lower Michigan
Posts: 1,360
Had a problem similar to this on my Jeep. Come to find out the trailer plug harness had rubbed just a little bit on the frame allowing moisture to enter and corrode the trailer harness. Just looking at it and inspecting it you would have never known. It wasn't till I noticed the green crap coming out of the wire did I know it was the problem.
Rubicon2 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-23-2010, 06:34 PM   #12
Jeeper
 
johnnysaz77's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Hamden, CT
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Atthehop
Do you happen to have brush guards on the rear lamps.
Yeah I do.
__________________
03 Jeep wrangler X 4.0 2"BB 33x10.5x15's
johnnysaz77 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-23-2010, 09:46 PM   #13
Jeeper
 
Join Date: Jul 2010
Location: Catawissa, Mo.
Posts: 140
Mine was acting just like that when I bought my jeep, fast flashing no brake lights and all kinds of crazy stuff. My Son had it at work doing an inspection on it and was troubleshooting the problem when one of his co-workers came by and grabbed the blinker switch and banged it back and forth several times between left turn, off, and right turn. It has been working ever since. I guess when he got rough with the turn indicator switch it must have knocked some corrosion off of the contacts or something. Also the Jeep had been parked for a couple of years under a carport with the sides and back open.
__________________
2000 Wrangler Sport
4.0 Litre
5 Speed
180,000 Miles
fonecop1 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-24-2010, 05:40 AM   #14
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,767
Quote:
Originally Posted by johnnysaz77 View Post
Yeah I do.
Brush guards are well known for bad grounds since the tail lamps ground through the mounting screws. Remove them and ensure the screws are making good grounds.
__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is online now   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 06:01 AM   #15
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,767
???????? Gave up.
__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is online now   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 11:44 AM   #16
Jeeper
 
pyro's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Philly
Posts: 539
Ill bet u $$$ that when u Td in the wiring for your trailer, u may have crossed up a circuit
pyro is offline   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 11:57 AM   #17
Jeeper

WF Supporting Member
 
jeepjones's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Canada, Eh?
Posts: 1,892
Quote:
Originally Posted by pyro View Post
Ill bet u $$$ that when u Td in the wiring for your trailer, u may have crossed up a circuit
If he did that it wouldn't take 6 months for it to appear.
__________________
jeepjones is offline   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 11:57 AM   #18
Jeeper

WF Supporting Member
 
jeepjones's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Canada, Eh?
Posts: 1,892
Bulbs or ground is my guess.
__________________
jeepjones is offline   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 01:13 PM   #19
Creepy Crawler

WF Supporting Member
 
BLK00TJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,194
Everytime I've had that, it was a bad bulb.
BLK00TJ is offline   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 01:17 PM   #20
Jeeper
 
johnnysaz77's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Hamden, CT
Posts: 77
wiring plug was a quick connect. ground is fine. stopped hyper blinking all of a sudden. still both reverse light blink the when i turn on my right signal light. theyre pretty dim tho. the filaments seem to be fine as well.
johnnysaz77 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-27-2010, 01:26 PM   #21
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,767
Quote:
Originally Posted by johnnysaz77 View Post
wiring plug was a quick connect. ground is fine. stopped hyper blinking all of a sudden. still both reverse light blink the when i turn on my right signal light. theyre pretty dim tho. the filaments seem to be fine as well.
I would remove the tail lamp guards and make sure the mounting bolts are making good contact. It definetly sounds like a grounding issue and those guards are well known for creating poor grounding.

__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is online now   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Left turn signal problems with lights on rs1390 TJ General Discussion Forum 6 06-14-2011 09:23 AM
Engine Light + Maintence problems Ericl TJ Tech Forum 2 08-16-2010 02:45 PM
fog light question... Jaydogg25 YJ General Discussion Forum 17 08-05-2009 03:49 PM
Brake Light Problems sourdiesel TJ Tech Forum 0 06-29-2009 12:47 PM
95 YJ window regulator and signal problems!! jeeprasr YJ General Discussion Forum 2 09-14-2005 05:09 PM


logo carid shop wrangler parts carid fender flares custom wheels store avs deflectors at carid
» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 05:53 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC