Solved dash gauge issue - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-13-2014, 07:58 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 314
Solved dash gauge issue

My gauges were going out intermittently on my 97 Sahara. Some times they worked fine but then I'd park the TJ come back an hour later and they'd be out. I had the dash opened 5 times in 2 weeks trying to figure out why. With the gauge cluster removed I troubleshooted the pig tails and nothin. The pins inside the plug all seemed to make god contact and I added in some dielectric grease just to keep things nice and dry.

Then, the blower motor stopped responding. No fan whatsoever. The strange thing was how temperamental they all were. Lights on, fan worked. Lights off, tach works. And then nothing. Oops tach is working, no it isn't. No pattern to help diagnose.

I removed the glove box and switched on the fan. The relay next to the fuse block began making a weird buzzing noise. Upon closer inspection I noticed there was some dried red mud on it. This was the previous owners 17 year old son's mud bogging handiwork. 2 years since purchase and that dummies trip into a mud hole is still punishing me.

I removed the relay and emptied 1/3 of a bottle of electrical contact cleaner into the relay plug (pigtail whatever you call it). Some reddish muddy water emptied out the bottom. I allowed it an hour to dry and lo and behold everything works fine.

For now.

Will update this post if anything changes.
Thank you to everyone on here for helping me out along my TJ journey. 2 years in and I still feel like a newb!

BurlySoldier is offline   Quote Quick Reply
Old 01-14-2014, 08:57 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 314
Still works perfect. I had no idea the fan relay could affect the gauge cluster. A lot of google searching and not one person mentioned it..

Anyone who knows a lot about the 97 wiring feel free to chime in

BurlySoldier is offline   Quote Quick Reply
Old 05-27-2014, 05:34 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 64
this thread is old i know but i've been getting a strange buzzing noise behind my gauge cluster. comes and goes. have no clue where to start looking to fix this lol.
__________________
tonyray is offline   Quote Quick Reply
Reply

Tags
dash , electrical , gauge , ground , pins

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC