Starter or not - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-23-2013, 03:21 PM   #1
Newb
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11
Starter or not

I have a 98 TJ, w/ 4.0, w/ 232K miles. I began having trouble with the starter, I turn the ignition switch, all indicator lights come on as normal, I hear a click, but the starter does not work. After turning the switch off-on several times, the starter worked and engine started. I repeated this over several days. I then replaced the starter and had no improvement. The battery is less than a year old. Any ideas what to look at next? I am thinking that the ignition switch may be going bad. Possible the new starter is bad?

digdog is offline   Quote Quick Reply
Old 06-23-2013, 03:35 PM   #2
Jeeper
 
teknoid's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Louisville
Posts: 510
I know this is said every time somebody posts this problem, but did you take the battery terminals off and clean them and the posts really good? It's happened to me, and about a million other folks. If you're hearing that click, I wouldn't think it was the ignition, but I could be wrong.

__________________
Growing Older But Not UP
teknoid is offline   Quote Quick Reply
Old 06-23-2013, 03:44 PM   #3
Newb
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11
I did take the battery cables off, cleaned the post and cables, and then spray battery cleaner/protector onto the posts and terminal.
digdog is offline   Quote Quick Reply
Old 07-14-2013, 07:07 PM   #4
Newb
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11
Well, I got going. After I confirmed that my battery, alternator and connections were good, I had them checked again at the local auto store. They also tested my starter and confirmed that it was not engaging. They replaced the original starter at no cost. After installing the new starter, engine started fine. I took the 2nd new starter to them and had tested, it failed. It appears that I had bought two bad starters, both from China, as is the one I am currently using. I guess the moral is keep buying Chinese starters, until you find one that works. Their QC, if they have any, is poor and I have seen no improvement in their products, since they began flooding the market years ago.
digdog is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC