Stupid Gauge issues - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-23-2008, 08:12 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 76
Stupid Gauge issues

So driving along today.. and thump.. all the gauges go out... when i flick on the head lights they come back for a little.. then off again.. the air bag light also came on.. is there a way to tell why the air bag light came on? and whats the issue with the lights turning on making the gauges work? ground problems? all the lights on the ddash work fine.. blinkers, high beam indicator all that fun stuff.. any thoughts?? thank you jeep friends

black71gp is offline   Quote Quick Reply
Old 04-23-2008, 08:49 PM   #2
Jeeper
 
richp's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Pocono mountains
Posts: 1,559
Sockets behind the gauge cluster need to be cleaned. Remove the facia, remove the instrument cluster, clean with CRC contact cleaner, reinstall, should fix it. Known problem in Jeeps. Plugs and sockets are self docking, don't force them when putting it back together. You might even want to put some dielectric grease on them before reassembly.

Disconnect the battery and let it sit for 30 minutes before starting, chance are the air bags won't go off but why take chances.

richp is offline   Quote Quick Reply
Old 04-23-2008, 08:52 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 76
ya i just found a bunch of info.. on the first search i didnt but i did now.. seems like ihave to take the dash apart tomorrow...
black71gp is offline   Quote Quick Reply
Old 04-24-2008, 07:07 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 76
well the gauges seem to work.. but the air bag light is still on......
black71gp is offline   Quote Quick Reply
Old 04-24-2008, 07:12 PM   #5
Jeeper
 
richp's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Pocono mountains
Posts: 1,559
Quote:
Originally Posted by black71gp View Post
well the gauges seem to work.. but the air bag light is still on......
Did you remove and clean or did it just 'magically' fix itself, if the magic thing happened it won't last for long...
richp is offline   Quote Quick Reply
Old 04-24-2008, 07:41 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 76
i pulled it and cleaned it all up.. maybe i need to clean it some more? i thought i got it really clean...
black71gp is offline   Quote Quick Reply
Old 04-24-2008, 08:19 PM   #7
Jeeper
 
richp's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Pocono mountains
Posts: 1,559
Quote:
Originally Posted by black71gp View Post
i pulled it and cleaned it all up.. maybe i need to clean it some more? i thought i got it really clean...
Make sure you did not bend any pins when putting it back in. Jeep actually has a TSM on that, it calls for replacing the docking plugs behind the dash, my 3 jeeps that did it were fixed by the clean and put it back in method.
richp is offline   Quote Quick Reply
Old 05-01-2008, 01:58 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 76
i have cleaned and cleaned and scrubbed and cleaned and washed some more.. and i get about 5 min and then they all go out.. somtimes turning on the lights helps but only for mere seconds... anything else i can do. ?
black71gp is offline   Quote Quick Reply
Old 05-01-2008, 02:22 PM   #9
Jeeper
 
9JΞΞРωяλиglєя7's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: DFW, Texas
Posts: 119
Send a message via AIM to 9JΞΞРωяλиglєя7 Send a message via MSN to 9JΞΞРωяλиglєя7
You know I have had that problem before with another car of mine. Come to find out my ground wires somehow snapped and made my gauges flicker on and off. When i turned my lights on it got worse. The circuit ended up going into the throttle cable and burnt the rubber onto the cable and my throttle got stuck. Had to replace the throttle cable and then add a ground wire to the frame and one to the transmittion. Might want to check and make sure you have enough ground going to your battery before you have the same problem. Dont know though, could be a totally different issue...
__________________
4" Procomp Suspension Lift
15x8 M/T Classic
33" Bfg A/T

Lovin the Jeep

S.H.L.G.O. Shit happens life goes on.
Live by it.

9JΞΞРωяλиglєя7 is offline   Quote Quick Reply
Old 05-01-2008, 02:25 PM   #10
Jeeper
 
jpdocdave's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: beach park, il
Posts: 8,162
Images: 7
Title: "stupid gauge issues"

so does your stupid gauge work?

sorry had to.
__________________
"The danger to America is not Barack Obama but a citizenry capable of entrusting a man like him with the Presidency. It will be far easier to limit and undo the follies of an Obama presidency than to restore the necessary common sense and good judgment to a depraved electorate willing to have such a man for their president."
http://mybroadband.co.za/photos/data...re_cowbell.gif
jpdocdave is offline   Quote Quick Reply
Old 05-01-2008, 02:36 PM   #11
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 76
no it doesnt work!!!!
black71gp is offline   Quote Quick Reply
Old 05-01-2008, 02:36 PM   #12
Jeeper
 
9JΞΞРωяλиglєя7's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: DFW, Texas
Posts: 119
Send a message via AIM to 9JΞΞРωяλиglєя7 Send a message via MSN to 9JΞΞРωяλиglєя7
Quote:
Originally Posted by jpdocdave View Post
Title: "stupid gauge issues"

so does your stupid gauge work?

sorry had to.
sorry had to. haha
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	420662004_574044cc9a.jpg
Views:	3
Size:	46.9 KB
ID:	4038  
__________________
4" Procomp Suspension Lift
15x8 M/T Classic
33" Bfg A/T

Lovin the Jeep

S.H.L.G.O. Shit happens life goes on.
Live by it.

9JΞΞРωяλиglєя7 is offline   Quote Quick Reply
Old 05-01-2008, 05:13 PM   #13
Jeeper
 
jpdocdave's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: beach park, il
Posts: 8,162
Images: 7
where'd you get my picture?

__________________
"The danger to America is not Barack Obama but a citizenry capable of entrusting a man like him with the Presidency. It will be far easier to limit and undo the follies of an Obama presidency than to restore the necessary common sense and good judgment to a depraved electorate willing to have such a man for their president."
http://mybroadband.co.za/photos/data...re_cowbell.gif
jpdocdave is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gauge issues the_nutt YJ Tech Forum 8 08-10-2011 01:23 AM
Aftermarket fuel gauge not reading full ctclark1 YJ Tech Forum 3 03-31-2008 01:44 PM
gauge pod mods, new and old 1987 wrangler YJ General Discussion Forum 3 09-06-2007 11:34 AM
Gauge Calibration ktaztrafe TJ Tech Forum 3 12-27-2005 01:37 PM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:03 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC