Trouble starting, then bad idling.. bad gas? - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-25-2013, 03:30 PM   #1
Jeeper
 
JeepHawk342's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Southern, Indiana
Posts: 93
Trouble starting, then bad idling.. bad gas?

Well I tried posting this earlier, but it said it didn't post so I will try it again.

The jeeps been sitting for a long while now and I finally got time to turn some wrenches on it to get it going again.
I had the battery checked and autozone said it was bad so I purchased a new one, when I put it in the lights, radio, etc... came on but nothing happened when I turned the key. I plugged up the charger/jump starter and when I turned the key it paused for a second or two and then turned over. I'm thinking it is the starter, but I've never ran into this problem before so this is a first for me!

Secondly (this is the part that has me confused and worried) once I got it started I took it for a trip around the block and after about 100 yards or so the rpm's dropped really low and it began sputtering. I fluttered the throttle and barely kept it alive so I could limp it back to the garage but it didn't recover. I feel that it could be bad gas since it has been sitting for a really long time, could this be the issue? If not, what would be my next thing to check?
If it is the gas, is there any better way to drain it other than siphoning it with a hose?

Thanks for all your help, it's greatly appreciated!!

JeepHawk342 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-25-2013, 03:33 PM   #2
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,862
Sounds like bad gas. Never had to drain a TJ tank so maybe someone can chime in here.

__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is offline   Quote Quick Reply
Old 06-25-2013, 03:35 PM   #3
Jeeper
 
JeepHawk342's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Southern, Indiana
Posts: 93
I've never experienced bad gas with a vehicle, but I've had bad gas in fourwheelers, dirtbikes etc... and it's behaving the exact same as that.
JeepHawk342 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC