Turn Signals, wipers, radio problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-21-2010, 09:40 PM   #1
Newb
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Turn Signals, wipers, radio problem

Since I bought my 97 Jeep in 2003 I've had numerous problems with my turn signals, wiper and cd player not working. I don't drive the jeep much-- only put 12,000 miles on it in 7 years. Every year I have this problem when I'm ready to drive it in the summer. The dealer replaced the lock cylinder once, then the ignition switch, then its the r/f socket, then sending unit, etc..
I am at a loss here and don't know why this continues to happen every summer. Has anyone had this issue with their jeep? Any ideas on how to fix this once and for all?

Lulu is offline   Quote Quick Reply
Old 03-21-2010, 10:30 PM   #2
Jeeper
 
silvercreek62's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: willis,texas
Posts: 41
all 3 problems happen at once?????????

__________________
LIFES A BEACH!
silvercreek62 is offline   Quote Quick Reply
Old 03-21-2010, 10:34 PM   #3
Newb
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Yes... All three are currently not working. Through out the years, sometimes its the turn signals alone, but mostly all three don't work at the same time.
Lulu is offline   Quote Quick Reply
Old 03-21-2010, 11:06 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
yeah mine does the same thing I have just learned to live with it
radar is offline   Quote Quick Reply
Old 03-21-2010, 11:43 PM   #5
Jeeper
 
pokey's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: backroads of the Mojave
Posts: 1,106
It sounds like a classic case of a bad ignition switch (key cylinder), but since you had it replaced I don't know, unless the replacement was bad. Try turning the key all the way back and then forward a few times then try the signals and radio. Good luck.
__________________
__________________________________________
. . . . picking the lines with my twenty-nines . . . .
__________________________________________

'99 sport 4.0 5 speed, top-of-the-line floormats
pokey is offline   Quote Quick Reply
Old 03-22-2010, 10:23 AM   #6
Jeeper
 
HyperBuzzin's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Western PA
Posts: 642
The heater and/or A/C isn't affected at all?
__________________
'04 TJ Unlimited (The Original Unlimited!!)
2.25"BB, 32" M/T's & Super Swampers for off-road
Where we're goin', we don't need no stinkin' roads!!
HyperBuzzin is offline   Quote Quick Reply
Old 03-22-2010, 12:16 PM   #7
Jeeper
 
Lowrollin12's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Upstate New York
Posts: 340
Funny I am having a simmilar problem today but my heat wont work either and my airbag light is on... I just baught it so back to the SELLERS SHOP!!!! I am not dealing with this shit but would love to know what is the problem.....
__________________
MY 3rd TJ and favorite '03 Rubi with 3.5 Rock Krawler Short Arm Kit and RRD 2.0 Shocks, 32' Goodyear MTR's on Dick Cepek Wheels. Viar 450, CB and custom tool/Sub box.

Other rides: 95 Sonoma fully shaved, helium bags/rods for hoppin around, streetbeat rag top, SSBC bigbrake kit.... MORE $$$$ 04 Kawi Ninja zx-6 636 Blazin Orange!
Lowrollin12 is offline   Quote Quick Reply
Old 03-22-2010, 02:23 PM   #8
Jeeper
 
Lowrollin12's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Upstate New York
Posts: 340
This issue gets even better and I think it is a bad ground... When I got in the jeep this afternoon the radio, wipers and turn signals worked but the wiper would not go into high mode and the heater fan wont work.... I love bad grounds and they shop I got it from will TOO!!!!
__________________
MY 3rd TJ and favorite '03 Rubi with 3.5 Rock Krawler Short Arm Kit and RRD 2.0 Shocks, 32' Goodyear MTR's on Dick Cepek Wheels. Viar 450, CB and custom tool/Sub box.

Other rides: 95 Sonoma fully shaved, helium bags/rods for hoppin around, streetbeat rag top, SSBC bigbrake kit.... MORE $$$$ 04 Kawi Ninja zx-6 636 Blazin Orange!
Lowrollin12 is offline   Quote Quick Reply
Old 03-22-2010, 06:59 PM   #9
Jeeper
 
pokey's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: backroads of the Mojave
Posts: 1,106
Quote:
Originally Posted by Lowrollin12 View Post
Funny I am having a simmilar problem today but my heat wont work either and my airbag light is on... I just baught it so back to the SELLERS SHOP!!!! I am not dealing with this shit but would love to know what is the problem.....
I would bet money it's a bad ignition switch. When I first bought mine same problem, including the air bag light staying on. It would happen about every other time I drove it. I took it to the dealer and even they couldn't figure it out. Finally I figured it out on my own. The switch (the thing the key goes in to start the jeep) is about $75.00.
__________________
__________________________________________
. . . . picking the lines with my twenty-nines . . . .
__________________________________________

'99 sport 4.0 5 speed, top-of-the-line floormats
pokey is offline   Quote Quick Reply
Old 03-23-2010, 12:23 PM   #10
Jeeper
 
Lowrollin12's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Upstate New York
Posts: 340
Quote:
Originally Posted by pokey View Post
I would bet money it's a bad ignition switch. When I first bought mine same problem, including the air bag light staying on. It would happen about every other time I drove it. I took it to the dealer and even they couldn't figure it out. Finally I figured it out on my own. The switch (the thing the key goes in to start the jeep) is about $75.00.
Hummm.... I appreciate the advice but let me ask you this... Now I dont have any problems with it at all but the blower motor and wiper motor wont come on in high.... I havent had any other things not work since the other morning. Wouldnt the lack of high voltage be a bad ground? Again I am not saying it isnt a ignision switch but I want to give all the info... Let me know what you think...
__________________
MY 3rd TJ and favorite '03 Rubi with 3.5 Rock Krawler Short Arm Kit and RRD 2.0 Shocks, 32' Goodyear MTR's on Dick Cepek Wheels. Viar 450, CB and custom tool/Sub box.

Other rides: 95 Sonoma fully shaved, helium bags/rods for hoppin around, streetbeat rag top, SSBC bigbrake kit.... MORE $$$$ 04 Kawi Ninja zx-6 636 Blazin Orange!
Lowrollin12 is offline   Quote Quick Reply
Old 03-24-2010, 01:55 AM   #11
Jeeper
 
pokey's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: backroads of the Mojave
Posts: 1,106
Quote:
Originally Posted by Lowrollin12 View Post
Hummm.... I appreciate the advice but let me ask you this... Now I dont have any problems with it at all but the blower motor and wiper motor wont come on in high.... I havent had any other things not work since the other morning. Wouldnt the lack of high voltage be a bad ground? Again I am not saying it isnt a ignision switch but I want to give all the info... Let me know what you think...
I'm certainly no expert with electrical, you said you took it back to the sellers shop. I would definitely tell them to check the ignition switch first. It controls a lot of the electricals, and every time you turn it on and off the computer resets a lot of things. Good luck.
__________________
__________________________________________
. . . . picking the lines with my twenty-nines . . . .
__________________________________________

'99 sport 4.0 5 speed, top-of-the-line floormats
pokey is offline   Quote Quick Reply
Old 03-24-2010, 10:20 AM   #12
Jeeper
 
Lowrollin12's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Upstate New York
Posts: 340
Thanks for your help!
__________________
MY 3rd TJ and favorite '03 Rubi with 3.5 Rock Krawler Short Arm Kit and RRD 2.0 Shocks, 32' Goodyear MTR's on Dick Cepek Wheels. Viar 450, CB and custom tool/Sub box.

Other rides: 95 Sonoma fully shaved, helium bags/rods for hoppin around, streetbeat rag top, SSBC bigbrake kit.... MORE $$$$ 04 Kawi Ninja zx-6 636 Blazin Orange!
Lowrollin12 is offline   Quote Quick Reply
Old 03-24-2010, 10:28 AM   #13
Jeeper
 
HyperBuzzin's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Western PA
Posts: 642
Quote:
Originally Posted by pokey View Post
I'm certainly no expert with electrical, you said you took it back to the sellers shop. I would definitely tell them to check the ignition switch first. It controls a lot of the electricals, and every time you turn it on and off the computer resets a lot of things. Good luck.
He did say in the first post they changed the ignition switch. I guess it's possible that one is bad too, or maybe something wasn't plugged back in properly?
__________________
'04 TJ Unlimited (The Original Unlimited!!)
2.25"BB, 32" M/T's & Super Swampers for off-road
Where we're goin', we don't need no stinkin' roads!!
HyperBuzzin is offline   Quote Quick Reply
Old 03-24-2010, 12:40 PM   #14
Jeeper
 
pokey's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: backroads of the Mojave
Posts: 1,106
Quote:
Originally Posted by HyperBuzzin View Post
He did say in the first post they changed the ignition switch. I guess it's possible that one is bad too, or maybe something wasn't plugged back in properly?
The first post was Lulu. Lowrollin had the same problem.
__________________
__________________________________________
. . . . picking the lines with my twenty-nines . . . .
__________________________________________

'99 sport 4.0 5 speed, top-of-the-line floormats
pokey is offline   Quote Quick Reply
Old 03-24-2010, 01:19 PM   #15
Jeeper
 
HyperBuzzin's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Western PA
Posts: 642
Quote:
Originally Posted by pokey View Post
The first post was Lulu. Lowrollin had the same problem.
Ah... guess I should be sure I'm completely awake before reading & posting!!
__________________
'04 TJ Unlimited (The Original Unlimited!!)
2.25"BB, 32" M/T's & Super Swampers for off-road
Where we're goin', we don't need no stinkin' roads!!
HyperBuzzin is offline   Quote Quick Reply
Old 03-24-2010, 01:43 PM   #16
Jeeper
 
Lowrollin12's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Upstate New York
Posts: 340
Yea I kind of took over the post! Sorry....
__________________
MY 3rd TJ and favorite '03 Rubi with 3.5 Rock Krawler Short Arm Kit and RRD 2.0 Shocks, 32' Goodyear MTR's on Dick Cepek Wheels. Viar 450, CB and custom tool/Sub box.

Other rides: 95 Sonoma fully shaved, helium bags/rods for hoppin around, streetbeat rag top, SSBC bigbrake kit.... MORE $$$$ 04 Kawi Ninja zx-6 636 Blazin Orange!
Lowrollin12 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-14-2014, 01:31 PM   #17
Jeeper
 
BTroll's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Stuart, FL
Posts: 51
Any resolution here? Always helpful to follow up with what you found for others like me who are now searching? Thanks

BTroll is offline   Quote Quick Reply
Reply

Tags
radio , turn signals , wipers

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I passed! amy Communications and Electronics 38 09-19-2011 03:04 PM
turn signals derekshep TJ Tech Forum 1 03-08-2010 11:04 PM
turn signals bb94yj YJ Tech Forum 3 02-28-2010 09:18 PM
A little info on turn signal..dash light issue Bugz2008 TJ Tech Forum 7 01-08-2010 10:35 PM
Radio Problem jayjysmth General Jeep Discussion 12 03-22-2009 10:49 PM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC