Voltage gauge. - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-17-2007, 04:45 PM   #1
MCG
Jeeper
 
MCG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Tampa
Posts: 541
Question Voltage gauge.

I wonder if someone else has the same problem as I have, once in a while my volt gauge goes all the way to 19 and the check gauges light starts to blink, once I turn off the jeep every thing goes to normal.
I went to discount ant I asked them to check the amp or Volt regulator in the alternator and the tester says that every thing it's ok.
And like I said it has being only 2 times . Everything works ok.
any advice???
Btw I have a 00' Sahara 5spd and I recently change the stereo.

Thanks.

MCG is offline   Quote Quick Reply
Old 05-17-2007, 04:53 PM   #2
Jeeper
 
Jma20a's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Fairfield, CT
Posts: 3,046
did you put a high power stereo in, i have about 2,600 watts running in my system and i needed to replace the battery and the alternator. if not than i have no idea.

__________________
Dear Algebra, Please stop asking us to find your X. She's never coming back and don't ask Y.
Jma20a is offline   Quote Quick Reply
Old 05-17-2007, 04:53 PM   #3
Knows a couple things...

WF Supporting Member
 
Jerry Bransford's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Escondido, Calif.
Posts: 30,852
Images: 2
First step should be to clean and tighten your battery connections. If the alternator doesn't have a good clean tight connection to and from the battery to tell it the battery's condition, all kinds of shenanigans can occur.

If that doesn't help, next check, clean, and tighten all the other major ground cable connectors where they are bolted to the chassis and tub.
__________________
When you have a choice, buy American.

Jerry Bransford is offline   Quote Quick Reply
Old 05-17-2007, 04:57 PM   #4
MCG
Jeeper
 
MCG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Tampa
Posts: 541
No, just a SONY CD/MP3 player deck 54W x4, everything it is the same factory speakers no amp .It was just the deck.
MCG is offline   Quote Quick Reply
Old 05-17-2007, 04:59 PM   #5
MCG
Jeeper
 
MCG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Tampa
Posts: 541
Quote:
Originally Posted by Jerry Bransford View Post
First step should be to clean and tighten your battery connections. If the alternator doesn't have a good clean tight connection to and from the battery to tell it the battery's condition, all kinds of shenanigans can occur.

If that doesn't help, next check, clean, and tighten all the other major ground cable connectors where they are bolted to the chassis and tub.
Thanks I wil try this later @ home. but anyway so far everything looks clean.
MCG is offline   Quote Quick Reply
Old 05-17-2007, 11:26 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 8,286
Send a message via AIM to Triple88a Send a message via MSN to Triple88a Send a message via Yahoo to Triple88a Send a message via Skype™ to Triple88a
Bad alternator or battery it self? 19 volts can cause a lot of damage specifically ecu damage..

Triple88a is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
Aftermarket fuel gauge not reading full ctclark1 YJ Tech Forum 3 03-31-2008 01:44 PM
gauge pod mods, new and old 1987 wrangler YJ General Discussion Forum 3 09-06-2007 11:34 AM
Gauge Calibration ktaztrafe TJ Tech Forum 3 12-27-2005 01:37 PM
voltage regulator gauge Michael Ferrari YJ General Discussion Forum 2 08-16-2005 07:11 AM


» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 10:47 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC