1993 yj not cranking - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-14-2013, 12:49 PM   #1
Jeeper
 
Mark moore's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 43
1993 yj not cranking

Yesterday I was installing a soft top on my yj and i just let it idle to keep the heat on while putting up the new top then after about 10 min it just stalled out and now it's not cranking back up. Engine light is not on throttle body is pretty clean there is a small leak in one of the vac hoses but that hasn't caused any issues yet. What else could it be

Mark moore is offline   Quote
Old 11-14-2013, 02:28 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jan 2010
Location: Las Cruces, NM
Posts: 2,303
So its not starting? What engine?

__________________
2013 WRANGLER SPORT 2 DR., V-6 ,AUTO,HARD TOP
(Sold)1994 Jeep Wrangler 2.5L, Bestop top
/w steel half door and slider windows
5 speed, 2.5" lift, 31" tires,rack lights
Garyk is offline   Quote
Old 11-14-2013, 02:40 PM   #3
Jeeper
 
Thomas S's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fishers, IN
Posts: 419
More details. Does it crank but not start?

If it doesn't crank:
Lights work?
Will it jump?
Hear any clicking?
Thomas S is offline   Quote
Old 11-14-2013, 02:42 PM   #4
Jeeper
 
Mark moore's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 43
It cranks but does not start. 4.0 i6 5 speed
Mark moore is offline   Quote
Old 11-14-2013, 02:45 PM   #5
Jeeper
 
Mark moore's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 43
Lights work radio works Battery is fine and charged it's turning over fine but not firing up at all
Mark moore is offline   Quote
Old 11-14-2013, 03:11 PM   #6
Jeeper
 
AllMudd's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SoCal
Posts: 1,610
Check and make sure your gettin spark. Also have someone cycle the key on and off and you listen for the fuel pump turning on. If no spark start there. If you don't hear the pump then check fuses. And possibly your fuel pump is bad.
AllMudd is offline   Quote
Old 11-14-2013, 03:53 PM   #7
Jeeper
 
Mark moore's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 43
Thanks going to just get new plugs today anyways. And hopefully that's just it and not the fuel pump going to replace fuel filter also
Mark moore is offline   Quote
Old 11-14-2013, 04:39 PM   #8
Jeeper
 
western196611's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Central Kansas
Posts: 725
Just an F.Y.I.... all of your plugs won't quit at the same time. I look where the ones above suggested.
__________________
1995, 4.0, 5 speed YJ, SOA, TC drop, 8.8 swap with 4.10 and LSD, e-grills bumper, 33" BF all terrains on 15" wheels.
western196611 is offline   Quote
Old 11-18-2013, 07:52 PM   #9
Jeeper
 
Mark moore's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 43
Thanks for the help guys. It was the ignition coil and that seems to be a pretty common thing in these jeeps

Mark moore is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC