2.5 bogging down - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-03-2008, 11:04 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 28
2.5 bogging down

alright i need some more help because you guys always seem to bail me out when im stumped my 4 banger just recently started bogging on me bad first it only did it when it was cold but now it last liek the first 5 minutes i drive it jsut randomly boggs down on me alkmost liek its gunna stall and i think its the tps again i went wheeling and sunk it pretty bad last weekend and its been doing it ever since i got the check engine light on its shooting the same codes it does every time the O2 sensor and TPS but they were both just replaced but the light went on again so i had my mechanic throw in another TPS thinking i jsut got a faulty one but its doing it again shooting both o2 and tps but they say the o2 is fine but the tps keeps going now i have two questions

is the tps the reson for this bogging because the other two previous times the tps went there was no symptoms the check engine light just went on so i changed it

or could the bogging be coming from something different

im going to throw some injector cleaner in it today but i alkready replaced the air filter im going to do all fluids plugs wires and disto cap today just cause its about do for all that and see if it runs any better and let you know but any input would be gratly accepted and thanks in advance

gmccomas412 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-04-2008, 08:45 PM   #2
Newb
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
im having a similar problem that no mechanic has yet to solve. mine will bog down then back fire through the intake. if i change the tps you think my p[roblem will be solved on my 95 2.5? I have already changed all the iginition stuff and o2 sensor to no avail. I really just want my jeep to run right again somebody help us.

Redrocket95 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-05-2008, 10:01 PM   #3
Jeeper
 
jgwalt's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: MT
Posts: 178
i've heard of ECM's going out/acting funny....never experienced it though. with some symptoms described it sounds like possibly fuel pump issues or pressure regulator..?? maybe fuel filter?? maybe put a pressure tester on the fuel rail and check it, i forgot what spec is...i'll look it up and let you know. it also could be timing, but if it runs fine for a while, then acts up, thats pretty much ruled out.
jgwalt is offline   Quote Quick Reply
Old 08-05-2008, 11:16 PM   #4
Jeeper
 
yjwrangler's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: your house if we hit it off good
Posts: 1,497
Send a message via AIM to yjwrangler
sell it or swap it, sorry jsut read the title, that said enought
__________________
" Crocs have the rare combination of being expensive, poor quality, and ugly. It's quite a feat for one shoe to suck this bad." -some bad a$$
yjwrangler is offline   Quote Quick Reply
Old 08-05-2008, 11:25 PM   #5
Porn Spammer
 
Buc Knaked's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Norco
Posts: 231
Send a message via Skype™ to Buc Knaked
that sounds like a fuel pump or the gas vaporizing and sending gas vapor into the fuel injectors. also you could check your fuel injectors they could be clogged.
__________________


"Heaven would be a DJ spinnin DUB all night long"
Buc Knaked is offline   Quote Quick Reply
Old 08-06-2008, 02:05 PM   #6
Jeeper
 
ty95yj's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: vernon, nj
Posts: 251
check the connections to your battery. mine did the same thing and that was the problem
__________________
95 4cyl
no swaybar
bed liner inside
soon: 2.5 lift shackels 32s
ty95yj is offline   Quote Quick Reply
Old 08-06-2008, 05:06 PM   #7
Jeeper
 
jgwalt's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: MT
Posts: 178
also check spark plugs. fuel pressure should be at about 31 with vacuum line attached, 39 not attached.
jgwalt is offline   Quote Quick Reply
Old 08-06-2008, 09:53 PM   #8
Newb
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
ive changed plugs and wires and all that jazz. havent checked the injectors they were next.maybe try the battery connections what did you do to fix that? I hope it doesnt have anyhting to do with puel pump filter or vaporized gas because i dont have the knowledge to change those yet but im getting there with every little part i change on this thing
Redrocket95 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-07-2008, 01:55 PM   #9
Jeeper
 
scrambler1's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: vermont
Posts: 486
running poor

Sounds similar to the problem I had then a few weeks later the ECM quit.
__________________
94' wrangler 4 cyl. 5 speed D30/8.8 ARB
82' scrambler 350 TBI/700r4 D30/Currie 9"
07' JK sahara
Whats the deal with the facebook crap?? ->->->->
Grown men should NOT be on Facebook.
scrambler1 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-07-2008, 05:17 PM   #10
Jeeper
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 28
it was the tps again 4th one on this piece.

i changed plugs wires cap and battery connection and its running perfect never better

tps's keep going either i have a major prob or i jsut keep sinking them nothing some silicone cant fix
gmccomas412 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-08-2008, 08:56 PM   #11
Newb
 
yjeep94's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
I had a bogging issue a while back, bog down back fire through the intake. Changed out just about every sensor. Turned out to be a clogged fuel pump filter.
__________________
"It's hip to be square"
'94 YJ, 2.5l
yjeep94 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-13-2008, 09:29 PM   #12
Jeeper
 
Join Date: Aug 2008
Location: Alabama
Posts: 86
Sounds more like a fuel problem.
nzpete is offline   Quote Quick Reply
Old 08-15-2008, 11:57 PM   #13
Newb
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
i got a 6cly 4.0 liter and im havin this same problem. changed the fuel filter and the fuel pump and it still boggs down. check engine lighte comes on and everything. idk what it is but if someone can help ill be thankfull
mouthfor4war is offline   Quote Quick Reply
Old 08-16-2008, 07:37 AM   #14
Jeeper
 
ty95yj's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: vernon, nj
Posts: 251
battery lines are easy, just take a knife and go around the cable just enough to get fresh wire out and stick that into the terminal... you might as well clean them also, and check your grounds too. just get in there with a wire brush and go to town hahah
__________________
95 4cyl
no swaybar
bed liner inside
soon: 2.5 lift shackels 32s
ty95yj is offline   Quote Quick Reply
Old 08-16-2008, 07:38 AM   #15
Jeeper
 
ty95yj's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: vernon, nj
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by nzpete View Post
Sounds more like a fuel problem.
mine would do the same thing and i changed my entire gas tank, fuel pump and everything, it turned out it was a bad connection on the battery...
__________________
95 4cyl
no swaybar
bed liner inside
soon: 2.5 lift shackels 32s
ty95yj is offline   Quote Quick Reply
Old 08-16-2008, 10:07 AM   #16
Newb
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
so how do i fix my connection....and how is that the problem

mouthfor4war is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bogging & stalling Dan-McCluskey YJ Tech Forum 4 01-18-2009 04:13 PM
South Florida Mud Bogging WranglerHawg On The Trail 2 01-20-2007 09:28 PM
sluggish / bogging 4.0 Tdad TJ General Discussion Forum 8 08-27-2006 12:43 PM


logo carid shop wrangler parts carid fender flares custom wheels store avs deflectors at carid
» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC