88 Jeep stalls shortly after I replaced oil - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-11-2013, 10:36 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
88 Jeep stalls shortly after I replaced oil

I replaced my oil yesterday with full synthetic oil. I drove it about 10 miles to a baseball game I was going to see, it ran great. Oil pressure was great and drove very well. I then drove home from the game for about 15 miles and went to stop at a light. when I did this my jeep stalled. Now whenever I try to start the jeep it will not idle without dying. The oil pressure is still great, no leaks. It will stay running as long as I keep my foot on the gas pedal, but as soon as I take my foot off it dies. The radio and lights keep working though. Anyone have any idea what this could have been?

jkotara84 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2013, 11:42 AM   #2
kik
Jeeper
 
kik's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,832
Images: 1
If you have a carb. I would start there since it runs as long as your idle is up. You can try and clean the carb., check for vacuum leaks and bring your idle up to at least 7-800 rpm, hot, in park or neutral.

kik is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2013, 01:12 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
It looks like it was he carb, I am trying to post pictures but my email is jacking up. It didn't want to stay running at first, but I messed with the ratio adjustment screws. I am idling at just under 1000 right now. Should I be around 7-800? if so for that I hear it has a main idle speed adjustment screw? Or do I keep messing with the ratio screws? I will post picks as soon as I can.
jkotara84 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2013, 01:17 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
Here are the pictures of my carb. I am still trying to find out where the idle adjustment speed is.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20130411_122037_resized.jpg
Views:	14
Size:	150.1 KB
ID:	234814   Click image for larger version

Name:	20130411_125055_resized_1.jpg
Views:	12
Size:	177.2 KB
ID:	234815  

Click image for larger version

Name:	20130411_125123_resized_1.jpg
Views:	14
Size:	161.9 KB
ID:	234816  
jkotara84 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2013, 01:51 PM   #5
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
Crap, Just saw that one of the vacuum hoses came off some how. This is going to be fun. not sure how it happened because now the hose looks way to short.
jkotara84 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2013, 03:23 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
\\So it seems like it still has trouble running when the engine is cold . any idea why this could be?

jkotara84 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Tags
stalling

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:44 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC