92 YJ Automatic 4 Wheel drive H, L wont engage - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-28-2009, 06:22 PM   #1
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
92 YJ Automatic 4 Wheel drive H, L wont engage

I have a 92 Sahara Automatic Trans, and both 4H and 4L will not engage. I am able to get it into 2H and Neutral but nothing else. Any possible "easy" fixes before I shell out a lot of money?

bbanks11 is offline   Quote
Old 04-28-2009, 06:34 PM   #2
Jeeper
 
yburn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bethany IL
Posts: 203
Does it have a lift?? Check you linkage my be in a bind?

__________________
o4 rubicon,5.5 rubicon long arm lift,full cage,4:88 gears,37"Irocks
yburn is offline   Quote
Old 04-28-2009, 08:01 PM   #3
Jeeper
 
buckshot500's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Carolina
Posts: 798
I'd pull up the boot, & take a good look & try it while looking for anything blocking the linkage. You may have to crawl under there to get a better look. Don't do this until everything cools down, or you'll find out quickly what stuff gets hot while you drive.
buckshot500 is offline   Quote
Old 05-01-2009, 08:58 AM   #4
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Linkage checked and all looks well. It goes into the appropriate gears but does not engage the front drive shaft. I can get 2x4, 4x4 nuetral and 4x4 low but all in 2wd. I'm thinking it may be the transfer case itself. Any help would be greatly appreciated.
Thnx B
bbanks11 is offline   Quote
Old 05-01-2009, 05:59 PM   #5
Jeeper
 
yburn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bethany IL
Posts: 203
I'd check your vacuum on the axle before the t-case,They go out all the time!
__________________
o4 rubicon,5.5 rubicon long arm lift,full cage,4:88 gears,37"Irocks
yburn is offline   Quote
Old 05-10-2009, 01:26 PM   #6
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Ok I disconnected the vacuum hoses from the transfer case and one out of the four hoses have a vacuum. I traced the lines back and the one with a vacuum lead to or around the manifold. Two of the lines lead to the shift motor located on the front axle and the third line at the moment leads no where ( the line just ends and is not connected to anything). I did notice that the line that did have a vacuum split off and connected to fuel line vacuum. I noticed that where it connected to the fuel line the rubber was worn so I temporarily fixed it with tape, and now engine is not running properly. She will idle for a while and just cut off.

Any helo would be great
Thanks
Bryan
bbanks11 is offline   Quote
Old 05-14-2009, 06:14 PM   #7
Newb
 
fourdoorfanatic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: thomasville, NC
Posts: 9
actually, all my lines are broken, so i leave a plugged engine vacuum line tied to the side by the front axle and engage/disengage my front axles manually. poor idle could be a vacuum leak somewhere. i have plenty of those.

fourdoorfanatic is offline   Quote
Reply

Tags
4 wheel drive

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 wheel drive doesn't work, 4 wheel does manster_34 TJ Tech Forum 18 01-04-2015 10:31 AM
4 Wheel Drive question - '97 Wrangler btezra General Jeep Discussion 15 11-03-2012 12:56 AM
No 4 wheel drive Krusty_Zipper YJ Tech Forum 12 03-05-2007 11:11 PM
87' gettin into 4 wheel drive help Odd is he General Jeep Discussion 1 03-15-2006 02:25 PM
Four Wheel Drive Problem xAuroNx YJ General Discussion Forum 6 09-16-2005 08:03 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC