Another 4X4 engagement problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-30-2010, 11:32 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Jun 2009
Location: Virginia
Posts: 29
Another 4X4 engagement problem

Hi All!
Tried to shift into 4-HI today(it snowed!) no dash light and it didn't lock in, so I tried 4-LO and it did lock in but still no dash light. Any ideas why it will go in LO but not HI ranges?
Does this sound like a vaccum issue which there is pleanty od discussion about?

kksfish is offline   Quote Quick Reply
Old 01-30-2010, 03:47 PM   #2
after birthday glow
 
morphious's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: wisconsin
Posts: 1,963
Images: 1
start easy first it sounds like vacuum seeing as the light is not coming on. the 91 and up have a electric switch that is triggered when the front actuator is engaged. on the later ones its vacuum controlled switch on the firewall that tells the light to come on. either way if its not engageing no 4x4 and no light.

__________________
some say why i say
its a jeep thing u wouldn't understand
morphious is offline   Quote Quick Reply
Old 01-30-2010, 05:26 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jun 2009
Location: Virginia
Posts: 29
Thanks for the idea's,,,When the snow melts enough to get under I will start with vacuum lines. It's just weird that LO-RANGE works but not HI-RANGE?
kksfish is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
05 tj rattle problem fixed. JeepGuyLJ TJ General Discussion Forum 2 05-25-2011 01:00 PM
'97 Wrangler Cold Idle / Load Flooding Problem brad07x TJ Tech Forum 1 12-18-2009 11:10 PM
different transmission problem greasem0nkey86 YJ Tech Forum 5 03-26-2007 03:31 PM
TJ Error codes khenderson TJ Tech Forum 3 08-19-2005 12:36 AM



» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC