Can anyone help me. - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-30-2012, 11:29 PM   #1
Newb
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Can anyone help me.

Can anyone help me! My 95 Jeep stop running on the freeway on Monday. It was towed to my house and I was told that I my fuel pump went out. OK there is want I did today, I replaced the fuel pump but that did not repair the problem. The fuel pump fuse keeps blowing every time I turn the key on. Can anyone get me going in the right direction?

Thanks for helping.

95 wrangler sahara is offline   Quote
Old 05-31-2012, 06:49 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 56
Was the fuse blowing before the pump change. If not make sure you didn't pinch the wiring when you put the tank back in. Ether case you need to look for a short in the wiring harness. Might start by swapping out the fuel pump relay.

2fastc is offline   Quote
Old 05-31-2012, 08:57 AM   #3
Newb
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Yes, the fuse was blown before I replaced the pump. I check all the wires from the tank to the fuse planel and was not able to find any bad wires. I also replaced all the relays in the fuse panel (unless there is a different location for the fuel pump relay). Thanks for your help
95 wrangler sahara is offline   Quote
Old 05-31-2012, 09:49 AM   #4
Jeeper
 
dashizl's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Las Angeles-Las Vegas
Posts: 41
When is the last time you replaced the fuel filter?
dashizl is offline   Quote
Old 05-31-2012, 11:25 AM   #5
Newb
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Yesterday when I replaced the fuel pump. I did bypass the fuel pump relay (87 to 30) and got the fuel pump to work, but when I went to start the vehicle it blow the fuse. It seems to be when I turn the key to the on position or try to start the engine it blows the fuse every time. Could it be the ignition switch or ECU?
95 wrangler sahara is offline   Quote
Old 05-31-2012, 03:02 PM   #6
Jeeper
 
Gkrynick22's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Marlborough, CT
Posts: 100
Sounds like you have a dead short. Trace the wires back to the pump, mine were chafed right over frame rail behind the driver side wheel.
Gkrynick22 is offline   Quote
Old 05-31-2012, 03:43 PM   #7
Sponsoring Vendor
 
Ibuildembig's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Fruitland, Missouri
Posts: 8,563
If you jumped it and it ran, I would be more apt to put it in the harness under the hood from the ecm over to the distro block....or the ecm itself could be bad since its what triggers the relay you are bypassing.
Ibuildembig is offline   Quote
Old 05-31-2012, 08:45 PM   #8
Newb
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
OK, I did so more work and here is my update. I changed the ignition switch today and still no change. But what I did find out was when the key is turned to the on position the fuses blows right away (does not matter if the relay was in or out). If I leave the key off the fuse will NOT blow and I can bypass the relay to make the pump run. Thanks for your reply but I still need more help.

How do you test the ecm?

Thanks

95 wrangler sahara is offline   Quote
Reply

Tags
fuel problems , not running , short

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:29 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC