engine swap - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-21-2013, 01:14 PM   #1
Jeeper
 
pvarn57's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Laurel hill, fl.
Posts: 65
Send a message via Yahoo to pvarn57
engine swap

hey guys, need some help. I have an 87 wrangler with 4.2, 5 speed...the motor is knockin. will a 4.0 2000 model engine fit in place of the 4.2, I kno the intake will have to be changed but will everything else swap out?? thanks for any help.

pvarn57 is offline   Quote
Old 09-21-2013, 10:38 PM   #2
Jeeper
 
AllMudd's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SoCal
Posts: 1,610
Quote:
Originally Posted by pvarn57 View Post
hey guys, need some help. I have an 87 wrangler with 4.2, 5 speed...the motor is knockin. will a 4.0 2000 model engine fit in place of the 4.2, I kno the intake will have to be changed but will everything else swap out?? thanks for any help.
Eng mounts may be different. Yes the intake will need to be changed but IMO I would stick with the 4.0s EFI and you will need the harness and ECM. But everything else should work .

AllMudd is offline   Quote
Old 09-25-2013, 07:47 AM   #3
Jeeper
 
pvarn57's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Laurel hill, fl.
Posts: 65
Send a message via Yahoo to pvarn57
the engine is in a 2000 Cherokee....I didn't think the wiring harness would interchange...that's why I was going to keep the stock manifold and tb
pvarn57 is offline   Quote
Old 09-25-2013, 10:12 AM   #4
Jeeper
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: El Cajon
Posts: 2,585
You can get the wiring harness to work out of the Cherokee with a bit of wire know-how. Not difficult to do, only time consuming.
__________________


2.5L Genius of some sort.
Xpress is offline   Quote
Old 09-26-2013, 05:15 PM   #5
Jeeper
 
pvarn57's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Laurel hill, fl.
Posts: 65
Send a message via Yahoo to pvarn57
To make my gauges work, can I swap the sending units from the 4.2 to the 4.0 for the temp and oil gauges without changing the wiring
pvarn57 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:10 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC