Help just replaced my transmission - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-21-2010, 06:02 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 32
Images: 1
Help just replaced my transmission

Any idea?? i swapped out my 5 speed transmission yesterday and now my jeep will not start.

thanks CP

cpaul3 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 07:03 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Oct 2009
Location: chair
Posts: 190
What is it doing? Does it attempt to turn over and then nothing, or the starter turns and turns but doesn't catch, or is it more like no power and the starter doesn't even turn?

__________________
This is my signature.
Screwjack is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 08:35 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 32
Images: 1
ok it turns over and over sounds like it is not getting gas... if i turn the engine over without the clutch in it pulls so i know the clutch is engaged but i didnt do anything but swap out the transmission.
thanks
Cp
cpaul3 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 09:14 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: Oct 2009
Location: chair
Posts: 190
I replaced a transmission recently, so let me think about it a bit and see what I can't come up with. In the mean time, somebody else on the forum that knows more than me will probably be along shortly with an answer.
__________________
This is my signature.
Screwjack is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 11:48 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 32
Images: 1
well anything will help it was jacked up for 12 hours and i hope it will start today after it sat overnite. i didnt disconnect the battery someone said it might have a reset switch somewhere i need to reset ??????? i dont know thats why im asking

thanks CP
cpaul3 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 11:53 AM   #6
Jeeper
 
jpdocdave's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: beach park, il
Posts: 8,162
Images: 7
most common culprit here is the crank position sensor, either did not get plugged back in, or wires got pinched between the trans and engnie. the sensor is toward the top of the bellhousing, and gets overlooked.
__________________
"The danger to America is not Barack Obama but a citizenry capable of entrusting a man like him with the Presidency. It will be far easier to limit and undo the follies of an Obama presidency than to restore the necessary common sense and good judgment to a depraved electorate willing to have such a man for their president."
http://mybroadband.co.za/photos/data...re_cowbell.gif
jpdocdave is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 12:34 PM   #7
Jeeper
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 32
Images: 1
cool ty ty ty
cpaul3 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 04:33 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 32
Images: 1
its not the sensor looks to be the fuel pump i took off the fuel filter turned on the keys and nothing no fuel moving...

thanks
CP
cpaul3 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 04:48 PM   #9
Jeeper
 
jpdocdave's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: beach park, il
Posts: 8,162
Images: 7
well make sure you have power and ground at the pump before condeming it.
__________________
"The danger to America is not Barack Obama but a citizenry capable of entrusting a man like him with the Presidency. It will be far easier to limit and undo the follies of an Obama presidency than to restore the necessary common sense and good judgment to a depraved electorate willing to have such a man for their president."
http://mybroadband.co.za/photos/data...re_cowbell.gif
jpdocdave is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 08:41 PM   #10
Jeeper
 
Join Date: Jan 2010
Location: Las Cruces, NM
Posts: 2,291
Quote:
Originally Posted by jpdocdave View Post
well make sure you have power and ground at the pump before condeming it.
x-2, that's too much of a coincidence to have that problem after being under the Jeep
__________________
2013 WRANGLER SPORT 2 DR., V-6 ,AUTO,HARD TOP
(Sold)1994 Jeep Wrangler 2.5L, Bestop top
/w steel half door and slider windows
5 speed, 2.5" lift, 31" tires,rack lights
Garyk is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 09:20 PM   #11
Jeeper
 
jpdocdave's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: beach park, il
Posts: 8,162
Images: 7


i just wanted to use that.
__________________
"The danger to America is not Barack Obama but a citizenry capable of entrusting a man like him with the Presidency. It will be far easier to limit and undo the follies of an Obama presidency than to restore the necessary common sense and good judgment to a depraved electorate willing to have such a man for their president."
http://mybroadband.co.za/photos/data...re_cowbell.gif
jpdocdave is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2010, 10:21 PM   #12
Jeeper
 
Abomination93's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Beaver dam
Posts: 430
fuse for the pump, relay for the pump, bad ground. i like checking easy stuff first like fuses and relays.

Abomination93 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fellow Ohio Jeepers Help fick15 Ohio Jeep Forum 11 01-19-2010 10:56 PM
clacking in transmission stuck in reverse feels like neutral redhead_yooper YJ Tech Forum 6 12-20-2009 09:18 AM
Transmission Problems: Need Owner Advice zjschmucker YJ Tech Forum 3 10-29-2009 10:37 AM
Clutch? Transmission? Some advice needed ryobi YJ Tech Forum 4 10-10-2007 09:33 AM
tow bar for 2007 Wrangler X douglassoilco JK General Discussion Forum 5 09-07-2007 11:35 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC