Horn problems - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-11-2007, 08:38 PM   #1
Newb
 
Join Date: May 2007
Location: Hackettstown N.J.
Posts: 9
Talking Horn problems

Have a 89 wrangler and can not get the horn to work anyone have any suggestions ????I'm new to this JEEP thing but love every minute of it.

hosehog260 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-11-2007, 08:40 PM   #2
Jeeper
 
Odd is he's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Stamford, CT
Posts: 668
Send a message via AIM to Odd is he
get a new horn or if you have a wire tester thing, test the wires and make sure their is power going to them

__________________
Currently not a Jeep owner.

Taking a break from the "jeep thing"
Odd is he is offline   Quote Quick Reply
Old 06-11-2007, 09:37 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Apr 2007
Location: Arizona's White Mountains
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by hosehog260 View Post
Have a 89 wrangler and can not get the horn to work anyone have any suggestions ????I'm new to this JEEP thing but love every minute of it.
What checking have you done? Just because you hit the center of the steering wheel does not mean you even have a horn. There has to be the center of the steering wheel with the spring tensioner in place, with the contact and wiring intact & have an actual noise maker in place under the hood. Check for all of that, then get back to us.
Grandpa Jeeper is offline   Quote Quick Reply
Old 06-11-2007, 11:21 PM   #4
Pushy, Loudmouthed, and Ballsy
 
Dare2BSquare's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Driving Around Arkansas In My Black XJ
Posts: 6,177
Quote:
Originally Posted by Odd is he View Post
if you have a wire tester thing,
Don't get too technical.
__________________
99 XJ Sport
4.0l
AW4
NP231
d30/C8.25
3" Skyjacker lift
31 x 10.50 General Grabbers


http://i66.photobucket.com/albums/h2...are/TMLogo.gif Are all fishermen liars, or do only liars fish?
Dare2BSquare is offline   Quote Quick Reply
Old 06-12-2007, 06:58 PM   #5
Newb
 
Join Date: May 2007
Location: Hackettstown N.J.
Posts: 9
It's in the wheel

I did check the wiring under the hood and the actual horn, that all works. The issue seems to be in the steering wheel somewhere. I had the wheel off and there was a spring on the right side with what appeared to be a contact, Then there was a spring loaded contact at the left upper portion of the colum.
hosehog260 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-12-2007, 07:05 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Apr 2007
Location: Arizona's White Mountains
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by hosehog260 View Post
I did check the wiring under the hood and the actual horn, that all works. The issue seems to be in the steering wheel somewhere. I had the wheel off and there was a spring on the right side with what appeared to be a contact, Then there was a spring loaded contact at the left upper portion of the colum.
Apply twelve volts to the contact under the horn button (center of steering wheel) if you get no horn the problem is between there and the actual horn. It would be simple enough to run a new wire to a toggle or momentary switch in an easy to reach spot.
Grandpa Jeeper is offline   Quote Quick Reply
Old 06-13-2007, 07:45 PM   #7
Jeeper
 
NY94YJ's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Malta NY
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by Grandpa Jeeper View Post
It would be simple enough to run a new wire to a toggle or momentary switch in an easy to reach spot.
I did that in an old Cutlass........ Put a sticker under the button that said "TURBO".........it kept passengers guessing ..:really:
__________________
'03 TJ Sport on 33's, 2"BB, 1"BL, 1"MML
NY94YJ is offline   Quote Quick Reply
Old 06-13-2007, 08:37 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 8,286
Send a message via AIM to Triple88a Send a message via MSN to Triple88a Send a message via Yahoo to Triple88a Send a message via Skype™ to Triple88a
may not be much but have u checked the fuse?

Triple88a is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



« Dash Lights | sye »
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Clutch Problems and How I Resolved Them linz TJ Tech Forum 7 08-30-2014 06:36 AM
New Horn Alpha 9.5 Fast Winch from Autria nicolas-eric General Jeep Discussion 1 07-13-2008 09:50 PM
Horn problems ford_73 YJ Tech Forum 2 03-30-2008 05:19 AM
Horn problems Mmatto99 YJ Tech Forum 7 02-09-2008 09:29 AM
Got caught in a downpour..now I have problems... kdaebi General Jeep Discussion 12 06-24-2007 05:53 PM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 10:09 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC