internal slave cylinder problem - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-27-2012, 10:26 PM   #1
Jeeper
 
wrangler yj's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Boston
Posts: 65
internal slave cylinder problem

I replaced my clutch with a whole kit so theres a new slave cylinder and when i put the tranny up it leaked past the line going into the slave when i pumped the clutch, so i took i apart and found there was one too many "o" rings, i took it out and put it all back together and the line leaked again when the cutch built pressure, has anyone had this problem or any advice, thanks

wrangler yj is offline   Quote
Old 07-28-2012, 12:46 AM   #2
Jeeper
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: El Cajon
Posts: 2,585
The slave cylinders usually use 2 o-rings, and the hard lines are a real PIA to insert in fully.

__________________


2.5L Genius of some sort.
Xpress is offline   Quote
Old 07-28-2012, 10:59 AM   #3
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
jokerchief462's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Las Vegas
Posts: 9,922
Yes I had the same problem. Rebuilt engine so I put in a new clutch with resurfaced flywheel. Everything worked fine until afew days after I got it running I noticed I had not put the hydraulic line clamp behind the bell housing bolt. So I put it under the bolt and in doing so I upset the line in the slave cylinder and lost the clutch. Pissed me off so I milked for a couple of days until I did the 4" lift and then pulled T-case and tranny down to the sye and an external slave cylinder mod. Just put the master line and new slave in last night with some tips on bleeding. Still waiting for a part should be on the road next week. The o-rings and little clip are PIA and can you imagine the beating all that will take on any god ooff road trails. Hard to imagine they were ever reliable. You will see here in the forum thread after thread one clutch problems so I went external right away. Good luck.
jokerchief462 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:26 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC