Manual tranny issues - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-02-2013, 03:25 PM   #1
Jeeper
 
88beast's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 96
88beast is on a distinguished road
Manual tranny issues

When in 2wd if I try and let out clutch and take off with Speed lol my tranny or something in that area is knocking... Went thru a creek in 4 low it worked but now something is knocking and rattling in the transmission area doesn't do it near as much as when I'm on a muddy road I'm lost no clue what it is. There is no slipping gears and 4wd works great but it sounds horrible any help would be great thanks guys
88beast is offline   Quote
Old 08-02-2013, 03:25 PM   #2
Jeeper
 
88beast's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 96
88beast is on a distinguished road
Also is a 2.5l with 35's not sure what tranny though

88beast is offline   Quote
Old 08-02-2013, 03:57 PM   #3
Jeeper
 
incizion's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Manassas, Virginia
Posts: 1,263
incizion is on a distinguished road
Did you check the fluids in ur tcase and tranny?
__________________
,[____],
---([ ]lllll[ ])--
( )_)=o=( )_)
My Build - Ol' Gloria (Slow)
incizion is offline   Quote
Old 08-02-2013, 04:01 PM   #4
Jeeper
 
HillbillyJeeper's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Nun yo gyatdamn biniz!
Posts: 1,043
HillbillyJeeper is on a distinguished road
Oh sorry, I thought the thread was about Manuel the tranny.... Im a follower of his.... I have nothing to add. Please carry on
__________________
OUTHOUSE OFFROAD CLUB!!! We Do Shit!!


That was Purdy as hell right there!!!!

Uh.... dad... Uncle Jessie is crazy! Sooo cool though!
HillbillyJeeper is offline   Quote
Old 08-02-2013, 05:39 PM   #5
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
jokerchief462's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Las Vegas
Posts: 10,091
jokerchief462 is on a distinguished road
Yeah start with checking your motor mounts, tranny mount and torque arm. You may have a bad mount. Next check all your u- joints front and rear shaft.

Slipping sliding and spinning in mid can upset or break things especially with 35s.
__________________
89 2.5 TBI, 4" RC lift, 1" Booms, SYE, Adams Driveshafts front and rear, Ford 8.8 with 4:88s, BFG 33X12.50X15, and a ton of other stuff.

AF Jeep Club Tail Number 184
jokerchief462 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC
« Back

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner